Antena 3 Actualitate Vești proaste pentru români! Se extinde carantina cu încă 14 zile pentru noi

Vești proaste pentru români! Se extinde carantina cu încă 14 zile pentru noi

de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   14:45
Vești proaste pentru români! Se extinde carantina cu încă 14 zile pentru noi
Sursa foto: Hepta

Italia a hotărât, vineri, extinderea perioadei de carantină cu încă 14 zile pentru toate persoanele care sosesc din România și Bulgaria. Măsura a fost adoptată încă de săptămâna trecută, în contextul măsurilor de protecție și combatere a coronavirusului și urma să expire astăzi.

Italia impune carantina și izolarea românilor

Vă reamintim că, pe data de 24 iulie, ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că a semnat o nouă ordonanță care adaugă România și Bulgaria pe lista țărilor considerate cu risc epidemiologic, impunând noi restricții românilor, mai exact carantina acestora la intrarea în Italia.

Astfel, cetățenii care vin din România și Bulgaria în Italia vor intra în carantină pentru două săptămâni. Măsura a fost luată de autoritățile din Italia din cauza evoluției pandemiei Covid-19 în țara noastră. Decizia privind carantina persoanelor care vin din România intră în vigoare cu efect imediat și este valabilă până la 31 iulie.

Măsuri dure pentru români, în străinătate. Harta restricțiilor impuse de alte țări

Creşterea numărului de infectări înregistrate in România în ultima lună a dus la înăsprirea condiţiilor de călătorie în mai multe ţări. State precum Italia, Grecia sau Cipru au introdus restricții pentru români încă din cursul acestei săptămâni, unele dintre ele chiar aseară.

Grecia este ultima țară care ne-a impus restricții. De pe 28 iulie, și cine vă merge cu avionul vă trebui să prezinte un test COVID. Testul trebuie să nu fie făcut cu mai mult de 72 ore de momentul în care se intră pe teritoriul Greciei. Italia ne-a impus și ea autoizolare 14 zile.

Cipru ne-a impus mai multe restricții: o autorizație de călătorie, obținută în prealabil, care presupune completarea unui chestionar COVID și introducerea datelor de zbor, test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte.

Statele care interzic intrarea românilor 

În continuare, exista state care interzic complet intrarea romanilor în tarile lor: Lituania, Finlanda, Moldova. Sunt multe tari în care odată ajuns este obligat să intri în izolare: Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Estonia, Letonia, Olanda. În timp ce în Belgia se cere consultarea medicului pentru efectuarea unui teste cazul celor veniți din zona portocalie.

Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puțin 6 nopți. În Islanda autoizolare sau test negativ. Ungaria cere doua teste efectuate la cel puțin 48 de ore distanta, în ultimele 5 zile. daca nu ai testele, vei intra în carantina. În Austria trebuie să prezinți test negativ făcut în ultimele 4 zile. Și în Slovacia trebuie să prezinți un teste, dar chiar și așa stai primele 5 zile în izolare, după care vei fi retestat.

Restricții impuse de alte țări

Grecia - test covid

Italia - 14 zile in izolare

Cipru - test covid

Lituania - acces interzis

Finlanda - acces interzis

Moldova - acces interzis

Marea Britanie -autoizolare 14 zile

Irlanda - autoizolare 14 zile

Norvegia - autoizolare 10 zile

Estonia - autoizolare 14 zile

Letonia - autoizolare 14 zile

Olanda - autoizolare 14 zile

Islanda - autoizolare 14 zile sau test covid negativ

Belgia - test pentru cei din zona portocalie

Danemarca - dovada unei rezervări de cel puţin 6 nopţi

Ungaria - două teste covid

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close