Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru români. Vom plăti facturi din ce în ce mai mari la gaze și energie electrică!

Vești proaste pentru români. Vom plăti facturi din ce în ce mai mari la gaze și energie electrică!

Veștile proaste pentru români nu încetează să apară. Oamenii ar putea plăti facturi din ce în ce mai mari la gaze naturale și energie electrică. Liberizarea pieței nu a condus la efectul voit.

Vești proaste pentru români. Vom plăti facturi din ce în ce mai mari la gaze și energie electrică!
Sursa foto: pixabay
de Maria Sabu    |    13 Iul 2020   •   12:25

Consumatorii români au fost vitregiți de ieftiniri în urma liberalizării pieței de gaze naturale, asta deși prețurie ar fi trebuit să scadă între 10 si 15%. Totul s-a întâmplat pentru că marii furnizori au păstrat prețurile din perioada reglementată. Majoritatea consumatorilor au încheiat contracte pe trei luni, iar după reînnoirea din octombrie prețurile vor crește din nou.

Din ianuarie 2021 se va liberaliza și piața de energie electrică. Consumatorii casnici nu trebuie să se aștepte la ieftiniri, deoarece prețurile din facturi vor fi mai mari decât în perioada reglementată, spune România TV.

Ce se întâmplă când îți schimbi furnizorul?

ANRE spune cî, la schimbarea furnizorului ,nu există niciun risc de deconectare. Asta pentru că în ceea ce priveşte contractarea şi condiţiile de furnizare a gazelor naturale, clientul final are relaţii cu furnizorul, iar la rândul său furnizorul are relaţii conexe cu ope­ratorul de distribuţie referitoare la de­rularea contractului de furnizare. Clientul casnic schimbă doar furnizorul nu şi distribuitorul, care rămâne neschim­bat indiferent de furnizorul de gaze.

×
Subiecte în articol: gaze naturale energie electrică facturi
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close