Antena 3 Actualitate Vești proaste pentru românii care vor să meargă pe litoral. Ce se va întâmpla pe podul Agigea, în perioada următoare

Vești proaste pentru românii care vor să meargă pe litoral. Ce se va întâmpla pe podul Agigea, în perioada următoare

03 Mai 2017   •   17:01
Vești proaste pentru românii care vor să meargă pe litoral. Ce se va întâmpla pe podul Agigea, în perioada următoare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în vedere restricţionarea totală a traficului auto pe podul de la Agigea, în perioada 8-25 mai 2017, în vederea pregătirii acestuia pentru circulaţia din sezonul estival, scrie Agerpres.

"Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Măsura, sprijinită de Poliţia Rutieră, are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt. 

Compania mai precizează atâta timp cât podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiţii optime pe noul pod (Podul Apolodor), pod ce este situat la o distanţă de 2,8 km. 

Totodată, CNAIR propune o rută alternativă pentru evitarea blocajelor în trafic, respectiv: nodul rutier A4 ( intersecţie cu DN 39, Agigea) - A4 ( intrare port Constanţa Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A- DN 39A- DN 39 (Eforie Nord - Agigea). 

Potrivit sursei citate, după redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme, iar CNAIR S.A. va aduce imediat la cunoştinţa publicului noua situaţie, se precizează în comunicat. 

CNAIR susţine că până la această oră hidroizolaţia a fost finalizată, toate cele patru benzi de circulaţie putând fi utilizate începând cu 5 mai 2017. 

"Demontarea ancorajului (inel cu o greutate de aproximativ 90 de tone), presupune măsuri speciale. Operaţiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acţiona în condiţii de vânt puternic. În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a participanţilor la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, în perioada efectuării acestor manevre. Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operaţiuni de nivelment al podului ( stabilirea poziţiei iniţiale a tablierului podului) şi teste pentru măsurarea forţelor din fiecare cablu", mai spune CNAIR. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close