Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste pentru turiștii care merg la mare! Fiecare zi pe litoral va costa cu 5 lei în plus

Vești proaste pentru turiștii care merg la mare! Fiecare zi pe litoral va costa cu 5 lei în plus

Vești proaste pentru turiștii care vor merge în această vară în sudul litoralului. Mai exact în Mangalia și cele 6 stațiuni: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp . Administrația Locală a introdus o noua taxă: 5 lei de persoană pe fiecare noapte petrecută într-un spaţiu de cazare clasificat. 

Vești proaste pentru turiștii care merg la mare! Fiecare zi pe litoral va costa cu 5 lei în plus
de Cătălina Buzoianu    |    03 Mai 2021   •   22:25

Vesti proaste pentru turiştii care vor veni in acest sezon estival în vacanţă, în sudul litoralului. Mai exact în Mangalia si cele 6 statiuni Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun si Olimp.

Turiștii care merg în sudul litoralului plătesc o taxă de 5 lei pe zi de persoană

Vor fi nevoiţi să îşi modifice bugetul de vacanţă pentru ca administraţia locală a introdus o nouă taxa.

Fiecare persoană trebuie să scoată 5 lei din buzunar pentru fiecare noapte petrecută într-un spaţiu de cazare clasificat. 

Hotărârea a fost luată de Consiliul Local Mangalia la finele anului trecut ,iar în luna martie a fost modificată, astfel că începand din acestă luna cei care se vor caza în sudul litoralului vor plăti această taxă speciala.

Taxa este valabilă începând din 1 Mai

Valoarea ei este de 5 lei pe zi pentru fiecare persoană. Administraţia promite că banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, precum şi promovare. 

Şi hotelierii din staţiune cred că zona de sud are nevoie de revitalizare iar aceşti bani sunt necesari. 

Turiștii sunt însă sceptici ca banii vor fi folositi pentru dezvoltarea stațiunilor și mai cred că și taxa este destul de mare pentru turiștii care cu greu reușesc să strângă bani pentru o vacanță pe litoralul românesc. 

Cine sunt turiștii exceptați de la plata taxei

Este vorba de pensionari, veteranii război și turiștii veniți cu bilete de tratament. Taxa se va incasa la receptia structurilor de cazare si ulterior va ajunge la bugetul local. 

Autoritățile spun că fondurile astfel obţinute vor fi utilizate pentru dezvoltare şi promovare.

×
Subiecte în articol: taxa litoral mare cazare turisti
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close