Antena 3 CNN Actualitate Vezi aici în ce domenii se câştigă cei mai mulţi bani în România

Vezi aici în ce domenii se câştigă cei mai mulţi bani în România

Vezi aici în ce domenii se câştigă cei mai mulţi bani în România
Sursa foto: Foto: arhivafoto.ro
de S.T.    |    15 Mai 2012   •   13:03

Cei care lucrează în companiile din domeniile IT, bancar şi farma au cele mai mari salarii din România, dar diferenţa dintre o poziţie de nivel mediu şi una de top management este foarte mare, potrivit firmei de recrutare, selecţie şi plasare de personal Trenkwalder, informează Mediafax.

Conform unui comunicat al Trenkwalder, "salariul este un element foarte important atunci când se discută de angajaţii unei companii, iar de multe ori, pe lângă diferitele beneficii oferite de un angajator, salariul poate reprezenta o metodă de fidelizare a angajaţilor sau chiar de atragere a unor noi angajaţi. Mai mult, în capitală se oferă salarii cu peste 30% mai mult decât media pe ţară".

Un programator software - indiferent dacă este developer, team leader, project manager sau software architect - este recrutat cu un salariu de 1.500 - 2.000 de euro pe lună, iar în cazul poziţiilor de management salariul creşte până la 5.000 euro sau chiar mai mult.

În domeniul bancar media unui salariu este circa 1.000 de euro în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager.

Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, a declarat că "un salariu pentru pentru o persoană din top management în domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse între 100.000 şi 1 milion de euro pe an sau mai mult, fără să luăm în considerare bonusurile şi beneficiile pe care aceste persoane le primesc".

Salarii ofertante apar şi pe partea serviciilor de transport, mai ales dacă este vorba de transport aerian, audit, telecomunicaţii sau industria tutunului.

Românii din zona de sud câştiga mai puţin cu 20% faţă de cei aflaţi în Capitală, în timp ce în regiunea de centru-vest cele mai bine plătite locuri de muncă sunt în domeniul bancar şi industria auto.

Regiunea est oferă cele mai mici salarii în comparaţie cu celelalte, deşi în Iaşi există un centru important de outsourcing BPO şi IT care poate permite o creştere a recrutărilor în această zonă.

Compania de recrutare, selecţie şi plasare de personal Trenkwalder are nouă filiale în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad şi Braşov, cu 70 de consultanţi şi venituri consolidate de 20 de milioane de euro în 2010 (Trenkwalder şi Trenkwalder Sobis). Pachetul majoritar de acţiuni este deţinut de compania austriacă Trenkwalder.

×
Subiecte în articol: bani salarii mari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close