Antena 3 Actualitate Vezi aici soluţia pentru şoferii fără permis care doresc totuşi să conducă

Vezi aici soluţia pentru şoferii fără permis care doresc totuşi să conducă

05 Feb 2012   •   21:26
Vezi aici soluţia pentru şoferii fără permis care doresc totuşi să conducă
Sursa foto: Foto: aradcity.olx.ro

Şoferii care rămân fără carnet au găsit o soluţie să conducă fără să încalce legea. Închiriază sau cumpără maşini uşoare, încadrate la categoria mopede. Cosumul este la jumătate şi pot parca oriunde.

De doua luni, Marius a ramas fara permis pentru ca a trecut pe roşu. Nu a fost nevoit sa aştepte autobuzul la minus15 grade afară, pentru că a găsit o soluţie salvatoare. Maşina - moped. A închiriat-o pentru trei luni, pâna îşi va recupera permisul de conducere. L-a costat 900 de euro. Chiar dacă nu prinde mai mult de 45 de kilometri la oră, este foarte mulţumit. Consumă doar 2 litri la suta de kilometri. O poate parca şi în locurile interzise pentru că nu i-o poate ridica nimeni. Este omologată ca moped.

O asemenea buburuză rulată costă între 2 000 şi 8 000 euro, iar una nouă, fabricată în Franţa, ajunge şi la 17 000.  Nu-i prea ieftină, ce-i drept, dar investiţia se amortizează în timp.

Revizia tehnica, cu schimb de ulei şi filtre costă 500 de lei şi trebuie facută la 5 000 de kilometri. Maşinuţele de acest fel sunt căutate atât de cei care au ramas fără permis, cât şi de cei care nu sunt încă majori. Dacă au peste 16 ani, pot conduce după ce fac un curs simplu de legislaţie rutieră.

Înregistrarea se face în câtiva paşi simpli: Inspecţia Tehnică Periodică, înscrierea la Registrul Auto Român şi înmatricularea. Totul pentru o taxă de doar 94 de lei. Anul trecut s-au înmatriculat în România aproape 400 de astfel de maşini.

 
Get Adobe Flash player

×
Subiecte în articol: carnet Registrul Auto Roman

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close