Antena 3 CNN Actualitate Vezi aici top 10 cele mai FASCINANTE descoperiri

Vezi aici top 10 cele mai FASCINANTE descoperiri

Vezi aici top 10 cele mai FASCINANTE descoperiri
Sursa foto: Foto: nationalgeographic.com
de S.T.    |    04 Dec 2012   •   23:04

Revista National Geographic a publicat un top 10 al celor mai citite ştiri din ediţia sa online de anul acesta.

Pe ultimul loc al clasamentului se află Crocodilul gigantic, capturat în septembrie anul trecut în apropierea unui oraș din Filippine. Uriaşul a intrat anul acesta, în luna iulie, în Cartea Recordurilor. Reptila cu o lungime de 6,17 metri deține recordul de cel mai mare crocodil în captivitate din lume.



Locul 9- Astronomii au descoperit, în luna august, molecule simple de "zahăr" plutind în masa de gaz din jurul unei planete aflate la 400 de ani lumină de Terra. Chiar dacă nu demonstrează existența unor forme de viață extraterestre, descoperirea oamenilor de știință arată că nu există totuși motive să credem că acest lucru ar fi imposibil.



Locul 8- Potrivit unui studiu publicat în luna mai, o planetă nouă s-ar afla în zona mai întunecată a sistemului solar, fiind prea departe de Pământ însă pentru a fi văzută cu telescopul.



Locul 7-În luna iulie, două echipe de cercetători au anunțat că, în proporție de 99%, au descoperit bosonul Higgs
(denumit și particula lui Dumnezeu) sau o nouă particulă ce se afla exact acolo unde estimau cercetătorii că este bosonul Higgs.



Locul 6- O specie necunoscută de crab Yeti, anemone și chiar o caracatiță au fost filmate de o cameră subacvatică la peste 2.400 de metri adâncime în Antartica
, acesta fiind o nouă "lume dispărută", potrivit unui studiu din ianuarie.



Locul 5- O stea asemănătoare Soarelui, aflată la 127 de ani lumină de Pământ, în constelația Hydrus, ar putea avea nouă planete-satelit, cu una mai mult decât sistemul solar.



Locul 4-O nouă specie de maimuțe nocturne a fost descoperită, împreună cu alte șapte specii de mamifere, în timpul unei expediții în nordul statului Peru, au anunțat oamenii de știință în luna septembrie.



Locul 3-Oamenii de știință au descoperit, în nord-estul Indiei, o specie nouă de amfibieni, fără membre, potrivit unui studiu publicat în februarie.



Locul 2-În timpul excavațiilor în ultima metropolă Maya descoperită, arheologii au găsit o pictură murală ce contrazice total profețiile privind sfârșitul lumii, care, în opinia unor interpreți ai calendarului maya, ar avea loc luna aceasta.


Locul 1-În luna mai, oamenii de știință au anunțat descoperirea mult căutatului Templ al Soarelui în jungla din Guatemala. În urmă cu 1.600 de ani, templul era vizibil de zeci de kilometri depărtare și era decorat cu măști gigantice al zeului Soare venerat de mayași.


×
Subiecte în articol: descoperiri National Geographic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close