Antena 3 CNN Actualitate Vezi care este "lista neagră" a sistemului sanitar. Ce medicamente nu vor mai fi gratuite din 2012

Vezi care este "lista neagră" a sistemului sanitar. Ce medicamente nu vor mai fi gratuite din 2012

Vezi care este "lista neagră" a sistemului sanitar. Ce medicamente nu vor mai fi gratuite din 2012
Sursa foto: Foto: diseaseproof.com
de O.P.    |    15 Noi 2011   •   06:03

Ministerul Sănătăţii ar putea primi, la rectificarea bugetară aproximativ 1,2 miliarde de lei, bani care ar trebui sa acopere nevoile din sistem până la sfârşitul anului. 2012 aduce schimbari, insa. Anumite servicii medicale nu vor mai fi suportate de stat.

Ministrul Sănătăţii spune că banii primiţi după rectificarea bugetară vor ajunge pentru plata arieratelor la medicamente până  la sfârşitul lui 2011. Totuşi, deşi e optimist în privinţa fondurilor pe care le va primi sănătatea anul viitor, Ministrul a spus că până la sfârşitul anului trebuie finalizat pachetul minim de servicii. Ministerul va alcătui o "listă neagră" cu serviciile medicale care nu vor mai fi suportate de stat anul viitor.

Pe această listă se găsesc deja medicamentele anticanceroase scumpe dar şi investigaţii de tip Computer Tomograf sau RMN. Rectificarea bugetară ar putea avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, după cum anunţa premierul Emil Boc duminică seară.

La ultima rectificare, Sănătatea a primit doar 341 de milioane de lei pentru plata arieratelor, iar Cseke Attila a demisionat atunci din funcţia de Ministru al Sănătăţii, nemulţumit de lipsa de fonduri.

 
Get Adobe Flash player×

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Se recalculează şi pensiile în plată! Vârsta de pensionare creşte pentru acești români
x close