Antena 3 CNN Actualitate Vezi cum va fi vremea la început de săptămână. Află dacă scăpăm de ploi în următoarele zile

Vezi cum va fi vremea la început de săptămână. Află dacă scăpăm de ploi în următoarele zile

Vezi cum va fi vremea la început de săptămână. Află dacă scăpăm de ploi în următoarele zile
de S.T.    |    09 Iun 2013   •   17:36
Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, dar gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua în majoritatea regiunilor şi se va manifesta prin dezvoltãri noroase convective, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat cãderi de grindinã.

Astfel de fenomene se vor semnala ziua în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale, precum şi în zona de munte, iar seara şi noaptea se vor extinde şi în restul teritoriului.

Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp, în special în jumãtatea de vest a ţãrii. Excepţie va face partea de sud-est a teritoriului, unde numai izolat vor fi ploi de scurtã duratã, iar în a doua parte a intervalului în Dobrogea vor fi condiţii de ceaţã.

Temperaturile maxime vor avea valori de la 22 de grade în Maramureş pânã la 31 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade.

În Bucureşti, luni, vremea va continua sã se încãlzeascã, dar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului seara şi în cursul nopţii. Temperatura maximã va fi de 29...30 de grade, iar cea minimã de 15...17 grade. Presiunea atmosferica va continua sã scadã uşor.

În ţară, marţi, vremea va fi instabilã, cu precãdere în sudul, centrul, nordul şi nord-estul ţãrii, precum şi în zona de munte unde manifestãrile de instabilitate atmosfericã vor fi accentuate. În aceste regiuni vor fi dezvoltãri noroase convective, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat cãderi de grindinã. Local cantitãţile de apã vor depãşi 20 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala local în partea de vest a teritoriului şi pe arii restrânse în cea de sud-est.

Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua precedentã, vor avea valori de la 20 de grade în Dealurile de Vest pânã la 28 de grade în estul Munteniei, sud-estul Moldovei şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 9 şi 19 grade.

În Bucureşti, marţi, înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse, posibil însemnate cantitativ, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã. Temperatura maximã, în scãdere faţã de ziua precedentã, se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 15...16 grade.Presiunea atmosferica va fi în scãdere uşoarã.

Miercuri, în ţară, vremea se va menţine instabilã în cea mai mare parte. Îndeosebi ziua şi în primele ore ale nopţii, temporar înnorãrile vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor fi însemnate şi izolat va cãdea grindinã. Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse în regiunile din sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 30 de grade în Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei, iar cele minime se vor situa de la 9 grade în depresiuni pânã la 20 de grade în deltã.

În Bucureşti, temperatura maximã va fi de 26...27 de grade, iar cea minimã de 15...17 grade.


Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close