Antena 3 CNN Actualitate Viaţa bate telenovelele: Doi soţi din Cluj-Napoca au ajuns părinţi din greşeală

Viaţa bate telenovelele: Doi soţi din Cluj-Napoca au ajuns părinţi din greşeală

Viaţa bate telenovelele: Doi soţi din Cluj-Napoca au ajuns părinţi din greşeală
Sursa foto: Foto:flixya.com
14 Dec 2011   •   07:22

Doi soţi din Cluj-Napoca au aflat că sunt părinţii unui copil născut la Timişoara, deşi ei nu au păşit niciodată acolo. Numele lor figurează în certificatul de naştere al copilului dintr-o greşeală a autorităţilor. De doi ani cei doi cer fără succes anularea actului.  Eroarea a apărut în clipa în care mama naturală şi-a abandonat în spital copilul şi a lăsat date de identitate false.

Coşmarul celor doi soţi a început în urmă cu doi ani, când o angajată a Primăriei Cluj-Napoca le-a bătut la uşă. Femeia voia să le ceară acordul ca băiatul lor, abandonat într-o maternitate din Timişoara, să fie plasat în grija unui asistent maternal. Atunci au aflat că în acte figurează ca părinţi ai unui copil care nu este al lor.

Înainte să plece din spital, mama naturală le-a spus medicilor că este născută în Zalău. Doar că funcţionarii din primărie nu au găsit pe nimeni care să corespundă datelor declarate de mamă. Au găsit însă în Cluj-Napoca pe cineva avea datele din fişa de la spital. Aşa că, pe baza lor, evidenţa populaţiei din Timişoara a emis certificatul de naştere.

Acum, cei doi părinţi de conjunctură au cerut în instanţă anularea certificatului de naştere şi chiar daune de 200.000 de euro statului român, pentru problemele create.

 





×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close