Antena 3 CNN Actualitate Vicepremierul Daniel Constantin, în zonele inundate. Situaţia este critică la digul din Argeş

Vicepremierul Daniel Constantin, în zonele inundate. Situaţia este critică la digul din Argeş

Vicepremierul Daniel Constantin, în zonele inundate. Situaţia este critică la digul din Argeş
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    30 Iul 2014   •   22:20
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vizitat miercuri localitatea argeşeană Bârla, lovită de puhoaie, şi a stat de vorbă cu localnicii pentru a găsi împreună o rezolvare. 

Situaţia este critică la digul din comuna Bădeşti Băi, în Argeş. Nivelul apei a crescut foarte mult, doar câţiva centimetri mai lipseau şi apa se va revarsa peste dig. Muncitorii au început lucrul la consolidarea lui, dar dacă situaţia se înrăutăţeşte, autorităţile iau în calcul evacuarea zonei. 

"Eu sper să nu mai plouă, vrem ca oamenii să doarmă şi o să improvizăm câteva dale ca oamenii să doarmă, nu promit că facem peste noapte, dar din toamna aceasta ar trebui să facem lucrarea, pentru că e a noua oară în acest an când s-a ridicat apa, îmi spun oamenii. Trebuie să ne gândim la următorii 30-50 de ani, sunt mulţi copii aici şi au stat aici să ajute, copii de 3-4-5 ani", a spus, miercuri, vicepremierul Daniel Constantin.

Digul din zona localităţii argeşene Bădeşti construit înainte de anii `80 are unele porţiuni tasate şi poate ceda oricând în faţa viiturii. Autorităţile lucrează la supraînălţarea sa, în timp ce sute de localnici încearcă să îşi apere gospodăriile cum pot.
 
La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea a promis că se vor aloca bani pentru lucrările necesare, nu pentru studii de fezabilitate inutile ca până acum. 
 
În judetul Argeş cantităţile de precipitaţii au avut valori de până la 180 l/mp. Un om a murit, altul e dat dispărut, iar sute de case au rămas izolate de ape. 

În 24 de ore, va ploua cât într-o lună. Care sunt judeţele aflate sub avertizarea meterologilor

În plină viitură, s-a iscat şi un scandal. Premierul Victor Ponta a aflat că şeful de la Apele Române a plecat în concediu fix când s-a anunţat pericolul de inundaţii
 
Şeful Guvernului i-a cerut ministrului de resort să-l dea afară. Vasile Pintilie i-a replicat lui Ponta că el a coordonat pe telefon toate acţiunile şi echipele Apelor Române. 
 
Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate, 99 de locuinţe au fost distruse, alte 168 de locuinţe au fost avariate şi 2.003 case au fost inundate, a anunţat ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la Guvern. 
 
Zeci de milioane de euro, pe apa sâmbetei. Apele Române au cheltuit 47 de milioane de euro pe hărţile de inundaţii, dar nu ştiu să le citească

Citiţi şi Miniştrii, luaţi de val. Ce GAFE au făcut politicienii la inundaţii

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close