x close

Vicepremierul Raluca Turcan: Pentru creşterea salariului minim există calcule şi cu alţi indicatori decât productivitatea muncii şi inflaţia

de S.T.    |    20 Noi 2019   •   20:25
Vicepremierul Raluca Turcan: Pentru creşterea salariului minim există calcule şi cu alţi indicatori decât productivitatea muncii şi inflaţia 534 Foto: Raluca Turcan/Facebook

Formulele luate în considerare de Guvern pentru calcularea nivelului până la care să crească salariul minim includ şi alţi indicatori decât productivitatea muncii şi rata inflaţiei, a declarat, miercuri, viceprim-ministrul Raluca Turcan.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, însă formula de calcul nu a fost încă definitivată de Guvern.

„Acest procent are la bază creşterea productivităţii muncii şi rata inflaţiei. Ceea ce noi am menţionat este că această majorare a salariului minim pleacă de la creşterea şi evaluarea productivităţii muncii şi ratei inflaţiei. Există variante de calcul şi cu alţi indicatori, pot fi luaţi în considerare şi alţi indicatori şi, în funcţie de indicatorii care intră în coşul de calcul, rezultă o creştere de x, y, z. După discuţiile cu partenerii sociali vom ajunge la o variantă sustenabilă, astfel încât, dacă noi creştem salariul cu 99 de lei, cu 100 de lei, cu 101 lei, să avem garanţia că această creştere se regăseşte şi în puterea de cumpărare”, a susţinut miercuri Raluca Turcan.

Vice-premierul Raluca Turcan a adăugat că orice alte detalii despre formula de calcul pentru salariul minim vor fi comunicate după şedinţa Consiliului Naţional Tripartit de marţi, 26 noiembrie.

Citiți și:

Ministrul Muncii: Va fi o creştere a salariului minim!

Citeşte mai multe despre:

Raluca Turcan salariu guvern inflatie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati