Antena 3 CNN Actualitate Vicepreședintele CES: România e la zero la sută la accesarea de fonduri europene pe social. Câți bani vom pierde în 2018

Vicepreședintele CES: România e la zero la sută la accesarea de fonduri europene pe social. Câți bani vom pierde în 2018

Vicepreședintele CES: România e la zero la sută la accesarea de fonduri europene pe social. Câți bani vom pierde în 2018
Sursa foto: Foto: pixabay.com
22 Iun 2017   •   17:01

Florian Marin, vicepreședintele Consiliului Economic şi Social (CES), a vorbit, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, despre impactul crizei politice asupra ratei de absorbție a fondurilor europene din domeniul social.

Florian Marin a prezentat, la Antena 3, mai multe rapoarte dezbătute la o ședință a Comitetului european de monitorizare în care s-a arătat că România „e pe zero în absolut toate statisticile”.

„Este vorba de fondurile sociale europene, acele resurse care sunt utilizate pentru reducerea sărăciei și a șomajului. (...) Oare România nu are nevoie de fonduri pentru reducerea sărăciei?”, a spus Florian Marin.

Mai mult, acesta a arătat că în 2018 va avea loc o evaluare a performanței la nivel de stat membru, care s-ar putea lăsa cu o dezangajare bugetară. 

”România riscă să piardă din fondul social european aproximativ 280 de milioane de euro. E un risc iminent, având în vedere că acum suntem la zero, nu vom putea cheltui într-un an cât alții în trei”, a msi spus Florian Marin.


 

×
Subiecte în articol: 100 de minute criza politica
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close