Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele comisiei Buget-Finanţe: FMI nu are o problemă cu reducerea CAS

Vicepreşedintele comisiei Buget-Finanţe: FMI nu are o problemă cu reducerea CAS

Vicepreşedintele comisiei Buget-Finanţe: FMI nu are o problemă cu reducerea CAS
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2014   •   07:44

FMI a făcut o prezentare pozitivă, la începutul misiunii sale în România, a declarat vicepreşedintele comisiei de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor deputatul PSD Ştefan Viorel, în urma întrevederii cu reprezentanţii Fondului.

Misiunea FMI a venit în România pentru cea de a treia evaluare a acordului stand by. Principala temă de pe agenda discuţiilor vizează posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumătatea anului.

Vicepreşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor susţine că instituţiile financiare internaţionale nu au o problemă cu măsura reducerii CAS şi urmează ca subiectul să fie discutat cu Ministerul de Finanţe.

"În cursul misiunii se va insista foarte mult pe modul în care urmează să fie realizate veniturile bugetare şi dacă există garanţia că prin reducerea încasărilor la bugetul de asigurări sociale, prin această măsură de reducere a fiscalităţii, nu se creează un gol de nesuportat", a declarat deputatul PSD Ştefan Viorel.

Unii parlamentari din opoziţie au criticat însă măsurile promise de guvern şi spun că reprezentanţii Fondului Monetar International, ai Băncii Mondiale şi Comisiei Europene cer în schimb mărirea taxelor.

"Încasările foarte slabe din primele patru luni ale acestui an reclamă ori măsuri compensatorii prin taxe noi, ori tăieri suplimentare de cheltuieli bugetare. Guvernul nu este pregătit pentru a susţine cu măsuri compensatorii sau cu tăieri de cheltuieli promisiunile pe care le-au făcut în zona diminuării CAS cu cinci puncte procentuale", a afirmat Andreea Paul Vaas.

Şefa delegaţiei FMI, Andrea Schaechter, a cerut ca întrevederea cu parlamentarii din Comisiile de Buget-Finanţe să se desfăşoare fără presă. Misiunea Fondului Monetar Internaţional se afla la Bucureşti pentru a  treia evaluare a acordului stand-by.

×
Subiecte în articol: reducerea cas
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close