Antena 3 CNN Actualitate Vicepreședintele Comisiei Europene: Cel mai bun garant al luptei împotriva corupţiei este poporul român

Vicepreședintele Comisiei Europene: Cel mai bun garant al luptei împotriva corupţiei este poporul român

Vicepreședintele Comisiei Europene: Cel mai bun garant al luptei împotriva corupţiei este poporul român
Sursa foto: Foto: Facebook/ Frans Timmermans
20 Apr 2017   •   17:16

În urma discuțiilor purtate astăzi cu premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că cel mai bun garant al statului de drept este poporul român, care va continua lupta anticorupţie şi după ce procesul MCV va fi încheiat în România. Oficialul de la Bruxelles nu a înaintat o dată de finalizare a monitorizării pe justiţie precizând că direcţia urmată de Guvern merge către împlinirea recomandărilor.

"Lupta noastră pentru statul de drept şi pentru drepturile omului nu este una pe care o ducem pentru noi. Credem că fiecare cetăţean european, indiferent unde locuieşte, merită un stat de drept", a declarat  Timmermans, precizând că aplicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în ultimii 10 ani, a dus la realizări în România.

Potrivit News.ro, el a vorbit şi despre schimbările din domeniul justiţiei de la începutul anului care ”au dat emoţii" oficialilor de la Bruxelles.

”Am avut emoţii în urmă cu câteva luni, când am avut impresia că întregul proces va fi oprit sau va fi schimbată direcţia. Am avut întâlniri constructive cu premierul Grindeanu. Sunt convins că cel mai bun garant al luptei împotriva corupţiei este poporul român. Este un sentiment puternic în societatea din România că aceasta este lupta corectă. Oamenii îşi doresc  ca această luptă să continue. Sunt convins că după ce vor fi îndeplinite aceste recomandări şi după ce procesul MCV va fi încheiat, lupta anticorupţie va fi continuată de fapt de poporul român.

El a ţinut să sublinieze că românii sunt cei care doresc ca lupta anticorupţie să continue. Totodată el a afirmat că are "încredere deplină" în planul Guvernului României şi în proiectele ministrului Justiţiei.

×
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close