Vicepreşedintele CSM: Joi va avea loc o întâlnire pentru a găsi o formulă de numire a procurorilor

de Antena3.ro    |    18 Sep 2012   •   19:02
Vicepreşedintele CSM: Joi va avea loc o întâlnire pentru a găsi o formulă de numire a procurorilor Foto: caon.ro

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Oana Schmidt-Hăineală, a anunţat că joi va avea loc o întâlnire de lucru privind procedura de selecţie a procurorului general şi a procurorului şef al DNA, care să corespundă exigenţelor cerute de lege şi de Comisie Europeană.
   
Potrivit Mediafax, vicepreşedintele CSM a declarat presei, după şedinţa de marţi a CSM, că plenul, cu majoritate de voturi, şi-a însuţit unele dintre observaţiile Direcţiei legislaţie a Consiliului.
   
În acest sens, a spus sursa citată, joi va avea loc o întâlnire între ministrul Justiţiei şi membrii Secţiei pentru procurori a CSM, pentru a găsi o formulă de a se cădea de acord "pe formalizarea unei proceduri care să corespundă criteriile de transparentă şi exigentelor cerute atât de legislaţia internă, cât şi de Comisia Europeană".
   
Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, după şedinţa de marţi a CSM, că s-ar putea să amendeze procedura de selecţie a procurorului general al României şi a procurorului şef al DNA, precizând că o să prelungească termenul de depunere a candidaturilor, dar "nu va fi 100 de ani".
   

x close