Antena 3 CNN Actualitate Vicepreședintele Sindicatului Europol: Dragi tineri, faceți selfie cu viaţa, pe vagoane "navighează" moartea!

Vicepreședintele Sindicatului Europol: Dragi tineri, faceți selfie cu viaţa, pe vagoane "navighează" moartea!

Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Europol, a transmis un mesaj după ce trei adolescente au fost electrocutate, în timp ce s-au urcat pe un tren pentru a îşi face un selfie.

Vicepreședintele Sindicatului Europol: Dragi tineri, faceți selfie cu viaţa, pe vagoane "navighează" moartea!
Sursa foto: Smurd România/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    10 Aug 2021   •   18:36

Trei adolescente au fost la un pas de moarte, duminică dimineață, în timp ce-și făceau selfie pe tren, în Gara Roman. Salvatorii au sosit la fața locului și au constatat că două dintre ele aveau arsuri pe haine și corp.

Cele trei adolescente au fost date jos de pe trenul de marfă înaintea sosirii echipelor de salvare. Fetele au fost asistate de către echipajele medicale aflate la fața locului.

Primele cuvinte ale adolescentelor, imediat după tragedia din Gara Roman

Ioan Cănărău, vicepreședintele Sindicatului Europol, a prezentat luni, pe Facebook, primele cuvinte ale adolescentelor imediat după tragedie, dar şi cine este eroul celor trei fete.

"Scap cu viață, domnule polițist? O să mor? Mi-e frică!"

"Stai liniștită, o să fii bine, vei trăi peste 100 de ani, i-am zis, cineva, acolo sus, te iubește!"

Nu-mi ies din cap cuvintele spuse de adolescenta care a fost electrocutată când s-a urcat pe un vagon din Gara Roman, însoțită de două prietene, să-și facă selfie cu telefonul mobil!

Încă mă dor!

Ce-o fi fost în mințile lor habar n-am! Nici nu comentez!

Nu speram să găsesc pe cineva în viață!

Dumnezeu le-a protejat pe toate trei, ajutat de un erou, angajat al triajului.

O comandă electrică decuplează automat curentul de 27000 volți. Dacă lucrătorul din Triajul CFR nu era la post și nu striga la colegii lui să nu cupleze manual maneta comutatorului(manevră uzuală) vorbeam acum de trei victime carbonizate.

Amintirea vocii gâtuite a mamei căreia încercam să-i spun că fiica ei trăiește, e conștientă și va fi transportată la spital cu Salvarea, încă îmi provoacă fiori pe șira spinării!

În gând înjuram, pe gură îmi ieșeau cuvinte de încurajare!

Sufletul plângea, chipul nu arăta panică. Grea luptă am dus în interior!

La cer s-a ridicat copila... din fericire cu elicopterul SMURD care a transportat-o la o unitate medicală specializată!

Sper, vreau să se facă bine, vorbele mamei s-o certe în timp ce inima-i mulțumește lui Dumnezeu că i-a salvat copila.

Dragi tineri, faceți SELFIE CU VIAȚA, pe vagoane "navighează" MOARTEA!", a scris luni, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol, Cănărău Ioan, vicepreședinte Europol.

"Scap cu viață, domnule polițist? O să mor? Mi-e frică!" "Stai liniștită, o să fii bine, vei trăi peste 100 de ani, i-am...

Posted by Sindicatul Europol on Monday, 9 August 2021

Una dintre cele trei fete este în stare critică

Una dintre cele trei fete curentate pe vagonul din gara Roman, în timp ce încercau să îşi facă poze, este în stare critică, cu arsuri extrem de grave pe aproape jumătate din corp.

Prognosticul medicilor din Iași este rezervat pentru una dintre cele 3 fete electrocutate după ce s-a urcat pe un vagon să-și facă selfie, în Roman.

Managerul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a declarat că adolescenta de 15 ani transferată cu elicopterul a fost evaluată. Medicii au constatat că are arsuri pe 43% din suprafaţa corpului.

"Este o arsură gravă, de gradul 3 - 4. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat", a afirmat Alina Belu.

O altă copilă a fost dusă la Iași. Aceasta are 14 ani și arsuri pe 2% pe corp. Și ea va primi tratament.

În această dimineaţă, cele 3 adolescente au fost salvate de pe un tren de marfă aflat în Gara Roman, județul Neamț. Două dintre ele au suferit arsuri.

 

×
Subiecte în articol: Europol selfie gara Roman tren vagon
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close