Antena 3 CNN Actualitate Viceprimar din Ilfov, reţinut pentru sechestrare. Primarul, cercetat în libertate (VIDEO)

Viceprimar din Ilfov, reţinut pentru sechestrare. Primarul, cercetat în libertate (VIDEO)

Viceprimar din Ilfov, reţinut pentru sechestrare. Primarul, cercetat în libertate (VIDEO)
30 Apr 2010   •   08:25

Viceprimarul comunei Dobroieşti din judedţul Ilfov şi un funcţionar public au fost reţinuţi, vineri dimineaţă, sub acuzaţiile de sechestrare de persoane şi favorizarea infractorului. În acelaşi dosar a fost audiat miercuri noapte, timp de 6 ore, şi primarul Valentin Condu. Cei trei sunt anchetaţi pentru că i-ar fi sechestrat pe un procuror şi mai mulţi ofiţeri, care organizau un flagrant, pentru a-l prinde pe un funcţionar care lua mită.

Procurorii au apelat la o localnică pentru a organiza flagrantul. Femeia a oferit drept mită 10.000 de lei unui funcţionar din primăria Dobroieşti, ca să distrugă un document referitor la consumul ilicit de apă.

Surse judiciare susţin că atunci când au aflat de flagrant, reprezentanţii primăriei au reacţionat violent: i-au închis într-o cameră pe procurori şi pe ofiţerii anticorupţie. Le-au dat drumul, numai la insistenţele oamenilor legii.

Miercuri noapte, primarul, viceprimarul şi funcţionarul prins cu mită au dat cu subsematul în faţa magistraţilor.

Dacă edilul Valentin Condu a evitat să vobească cu presa, viceprimarul a ţinut să-şi spună răspicat punctul de vedere. Mai precis, că nu este vinovat.

Oamenii primarului vorbesc despre o înscenare şi spun că în urmă cu o seară, locuinţa edilului fusese devastată, iar pe capul lui se pusese o sumă de bani, ca să fie lichidat.

Primarul comunei Dobroeşti va fi cercetat în stare de libertate. Ceilalţi doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Toţi au acum dosar penal pentru ultraj, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului.



Antena 3



×
Subiecte în articol: viceprimar comuna Ilfov retinuti sechestrare
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close