Antena 3 CNN Actualitate Va fi creată o nouă legătură rapidă între nordul şi centrul Bucureștiului

Va fi creată o nouă legătură rapidă între nordul şi centrul Bucureștiului

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunţat miercuri că va fi reconfigurată circulaţia pentru a crea o nouă legătură rapidă între nordul şi centrul Bucureștiului.

Va fi creată o nouă legătură rapidă între nordul şi centrul Bucureștiului
Sursa foto: Stelian Bujduveanu/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   20:58

Într-o postare pe Facebook, Stelian Bujduveanu precizează că vor fi realizate noi culoare unice dedicate transportului public:

* pe b-dul Regele Mihai I: zona centrală cuprinde trei benzi de circulaţie, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) şi una spre Piaţa Presei, dedicată transportului general; se va realiza şi o nouă platformă de staţie, pe scuarul de delimitare, la intersecţia cu str. Primo Nebiolo;

* pe şoseaua Kiseleff: din cele patru benzi de circulaţie, banda 1 este rezervată transportului public; se vor realiza şi patru staţii noi cu platformă, la intersecţiile cu străzile Mareşal Alex. Averescu, Docenţilor, Arh. Ion Mincu şi Monetăriei;

Prioritate pentru transportul public

* pe b-dul Aviatorilor: pe tronsonul cuprins între str. Arh. Ion Mincu şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local; pe sensul opus vor exista două benzi de circulaţie; se vor realiza şi două staţii noi cu platformă, la intersecţia cu strada Arh. Ion Mincu şi lângă accesul la staţia de metrou Aviatorilor.

* pe tronsonul cuprins între b-dul Beijing şi P-ţa Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ţa Charles de Gaulle, se vor realiza patru benzi de circulaţie, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local; pe sensul opus vor fi două benzi de circulaţie pentru traficul general.

"Conectăm noile benzi cu cele pe care le-am făcut, în această vară, pe strada Radu Beller şi pe Calea Floreasca. Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice", a precizat Stelian Bujduveanu. 

Benzi unice pentru transportul public

PRIORITATE PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC Am decis să reconfigurăm circulația astfel încât să creăm o nouă legătură rapidă între Nordul și Centrul Capitalei. Realizăm noi culoare unice dedicate transportului public: 1️⃣ Pe B-dul Regele Mihai I: Zona centrală cuprinde trei benzi de circulație, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo. 2️⃣ Pe Șoseaua Kiseleff: Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Realizăm și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alex. Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei. 3️⃣ Pe B-dul Aviatorilor: ➖Pe tronsonul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor. ➖Pe tronsonul cuprins între B-dul Beijing și P-ța Charles de Gaulle, pe sensul spre P-ța Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general. Conectăm noile benzi cu cele pe care le-am făcut, în această vară, pe strada Radu Beller și pe Calea Floreasca. Noile autobuze electrice BMC vor circula cu mare viteză pe aceste noi culoare unice. Modern. Rapid. Digital - Noul STB Societatea de Transport București - STB SA Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI Primăria Municipiului Bucureşti

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Miercuri, 25 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: Stelian Bujduveanu București viceprimar
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close