Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Capitalei, după audierile de la Parchetul General: Fac plângere penală ministrului Sănătății

Viceprimarul Capitalei, după audierile de la Parchetul General: Fac plângere penală ministrului Sănătății

Viceprimarul Capitalei, după audierile de la Parchetul General: Fac plângere penală ministrului Sănătății
04 Feb 2019   •   13:18

Update: Aurelian Bădulescu a ieșit de la audierele de la Parchetul General. Viceprimarul Bucureștiului a făcut mai multe declarații

”Vă mulțumesc și nu mai reveniți. Veți vedea când acest dosar, dacă va ajunge în instanță și declarațiile mele vor fi publice, că acea chestiune cu minciuna este una legată de un vector de atragere al atenției. Până atunci cred că trebuie să avem puțină răbdare și să lăsam oranele de urmărire penală să își facă datoria. La momentul acesta pot să vă spun ce v-am declarat până acum. Declarația mea nu are legătură cu mai multe declarații”, a declarat Bădulescu.

Bădulescu a mai anunțat, luni, după audierea de la Parchetul General, că-i va face plângere penală ministrului Sănătății Sorina Pintea, care "și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului".

"În cursul zilei de astăzi, urmează să întrunesc Comisia pentru utilități a Municipiului București și înțeleg să-i fac plângere penală ministrului Sănătății, care și-a permis să ducă în spațiul public o discuție care ar fi putut afecta starea de normalitate a Bucureștiului. Este una dintre acțiunile concertate ale binomului Pintea-Dragnea, binom care prin orice mijloace încearcă să recidiveze prin aceeași metodă cu care au făcut și la Maternitatea Giulești. Cred că, dacă analizați spectacolul oferit și ceea ce în contradictoriu a spus ministrul Sănătății, veți înțelege că de această dată Direcția de Sănătate Publică, pentru că nu degeaba i s-a făcut rău acelei femei, ci pentru că se făceau presiuni asupra ei, practic transmite acest mesaj. Este sau nu este o acțiune concertată în ceea ce privește tot și întru toate ce privesc pe Gabriela Firea? Este sau nu este disperarea unui om de a-și rezolva o anumită problemă? ", a declarat Aurelian Bădulescu.

 

Știrea inițială: Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a ajuns la Parchet unde va fi audiat la Parchetul General după ce a recunoscut că a minţit la audierile din dosarul în care sunt anchetate violenţele din 10 august.

Acesta a precizat că a fost nevoit să depună mărturie mincinoasă la Parchet pentru binele partidului. Iar acum, după ce a fost exclus din PSD, ar fi decis să spună adevărul. 

”Adevărul îl vor stabili procurorii. Până ies de acolo să citiți cu mare atenție o hârtie pe care o să v-o dau. Ceea ce voi declara astăzi nu are legătură cu ceea ce voi declara procurorilor. Eu aici am de făcut niște completări.

Credeți că dacă eu aș fi spus că am de făcut completări, sforarii din spatele trusturilor de presă v-ar mai fi lăsat astăzi aici? ”, a spus Bădulescu.

Bădulescu le-a dat jurnaliștilor o hârtie pe care era trecut articolul din Codul Penal privitor la mărturia mincinoasă. 

”Fapta martorului care într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.”, a mai declarat acesta.

×
Subiecte în articol: Parchet Capitală viceprimar
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close