Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Capitalei: Patru suspecți în cazul semafoarelor sabotate din București

Viceprimarul Capitalei: Patru suspecți în cazul semafoarelor sabotate din București

Viceprimarul Capitalei: Patru suspecți în cazul semafoarelor sabotate din București
30 Dec 2018   •   11:25

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a precizat duminică în emisiunea "News Magazine", de la Antena 3, că opt persoane puteau să facă programări în sistemul de semaforizare şi că patru dintre acestea au fost indicate organelor de poliţie care anchetează accesările ilegale semnalate în acest sistem în ultimele două zile.

Citește și: Scenariu-șoc în cazul mâinii criminale care a modificat semafoarele din Capitală

"Opt persoane erau capabile să facă astfel de programări şi să intervină în cardurile logice de comandă şi control ale unităţilor semaforice. Patru dintre aceste persoane sunt angajate ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului, asupra lor neexistând niciun fel de bănuială, pentru că înainte de a face această afirmaţie am avut o serie de investigaţii interne. Celelalte patru persoane au fost indicate organelor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu care de ieri suntem în permanentă legătură. Ultima discuţie a avut loc între primarul general cu domnul director al Poliţiei Municipiului Bucureşti, domnul Miron, pentru a updata ultimele date şi rezultate strânse până la acest moment", a declarat Aurelian Bădulescu.

Potrivit viceprimarului, intervenţia nu a fost una electronică, ci mecanică, de pe spaţiul public.

"Acele căsuţe au fost deschise. Ca să se deschisă, au un anumit tip de cheie şi un anumit tip de poziţie de extragere a capacului de protecţie, deci nu e un capac care să ne apere de ploaie şi de vânt", a adăugat viceprimarul.

Aurelian Bădulescu a subliniat că în prezent nu mai există niciun pericol.

"Nu mai există niciun pericol. Nu a mai existat niciun pericol din data de 28 decembrie, ziua în care practic am identificat această situație", a spus viceprimarul Bădulescu.

Citește și: Risc major de accidente în București! Persoane neautorizate au deturnat sistemul de semaforizare! O mână criminală, gata să arunce Capitala în haos!

Sâmbătă, Primăria Municipiului Bucureşti a reclamat accesări ilegale în sistemul de semaforizare din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă seară de Primăria Capitalei, reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, după ce vineri şi sâmbătă au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close