Antena 3 CNN Actualitate Viceprimarul Sectorului 3: Avizele de amplasare pentru panourile publicitare din centru sunt eliberare de PMB

Viceprimarul Sectorului 3: Avizele de amplasare pentru panourile publicitare din centru sunt eliberare de PMB

Viceprimarul Sectorului 3: Avizele de amplasare pentru panourile publicitare din centru sunt eliberare de PMB
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   13:29
Viceprimarul sectorului 3 Andrei Cristian Tudorache susţine că instituţia pe care o reprezintă nu a emis aviz de amplasare pentru panourile din centru prăbuşite la furtuna de joi şi că această problemă este de competenţa Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). 
În acelaşi context, Tudorache spune că informaţia dată publicităţii de municipalitate, potrivit căreia Primăria Sectorului 3 a autorizat amplasarea panourilor publicitare care s-au prăbuşit în zona centrală a Capitalei, nu este adevărată.
"Atât într-un comunicat făcut public de Primăria Municipiului Bucureşti, cât şi prin intermediul unor intervenţii televizate ale viceprimarului Capitalei Marcel Octavian Nicolaescu, Primăria Sectorului 3 a fost acuzată că a autorizat amplasarea panourilor publicitare care s-au prăbuşit în zona centrală a Bucureştiului. Pe această cale,ţin să precizez faptul că acest lucru nu este adevărat", afirmă viceprimarul sectorului 3, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.
Andrei Cristian Tudorache subliniază că Primăria Sectorului 3 nu a emis aviz de amplasare pentru panourile în cauză şi că, "mai mult, potrivit legislaţiei în vigoare (Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii republicată, cu modificările şi completările ulterioare, versiunea consolidată la data de 15.10.2009), Primăria Municipiului Bucureşti este cea care avizează amplasarea panourilor publicitare în zona centrală".
"În cazul panourilor prăbuşite, acestea erau amplasate în zona protejată nr. 04 Brătianu subzona Cp1b, care este în competenţa Primăriei Municipiului Bucureşti. Pentru clarificarea situaţiei, reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 3 au demarat imediat o anchetă, rezultatul ei urmând să fie făcut public", mai spune viceprimarul sectorului 3.
După furtuna de joi din Capitală, municipalitatea a informat că structurile publicitare prăbuşite în zona Pieţei Unirii, care au provocat victime în timpul furtunii de joi, au fost desfiinţate prin dispoziţie de primar general, însă, după scurt timp, au fost reamplasate cu avize sau autorizaţii emise de Primăria Sectorului 3.
"Referitor la structurile publicitare prăbuşite în zona Pieţei Unirii, care au provocat victime, Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a efectuat verificări asupra legalităţii amplasării acestora. Astfel, s-a constatat că aceste structuri au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3 şi, deşi în repetate rânduri, aceste structuri publicitare tip prismă au fost desfiinţate pe cale administrativă prin Dispoziţie de Primar General, acestea au fost reamplasate după scurt timp cu avize/autorizaţii emise de catre primăria de sector", s-a arătat într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, joi seară, de PMB.
Furtuna de joi din Capitală a doborât, tot în sectorul 3, un cort din zona Baba Novac în care se desfăşura un târg de haine. În urma prăbuşirii cortului, o femeie rănită grav a intrat în comă şi a decedat o zi mai târziu la Spitalul "Sf. Pantelimon".
 

×
Subiecte în articol: viceprimar aviz centru
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close