Antena 3 CNN Actualitate Victima unui accident rutier, plimbată peste opt ore prin trei spitale din Iaşi

Victima unui accident rutier, plimbată peste opt ore prin trei spitale din Iaşi

Victima unui accident rutier, plimbată peste opt ore prin trei spitale din Iaşi
Sursa foto: Ambulanta
19 Feb 2010   •   20:27

Un vasluian în vârstă de 37 de ani a fost plimbat, timp de peste opt ore, prin trei spitale din Iaşi, după ce a fost implicat într-un accident rutier, în urma căruia a suferit multiple traumatisme, transmite Mediafax. Bărbatul, aflat la volanul autoturismului personal, a fost implicat, în noaptea de joi spre vineri, într-un accident rutier, fiind, iniţial, transportat cu ambulanţa la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi. Ulterior, bărbatul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, iar vineri dimineaţă a ajuns la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, unde se află internat şi în prezent.

"Am avut un accident cu maşina, am intrat într-un stâlp. Prima dată am fost la Spitalul , apoi la Neurochirurgie, iar de la Neuro am fost adus la Urgenţe. Am mai mult de opt ore de când sunt purtat. Nu e normal, nu ştiu de ce am fost mutat dintr-o parte în alta. Peste tot mi-au făcut analize, iar eu tot am aşteptat", a declarat bărbatul.

La Spitalul de Urgenţe, victima a fost supusă unor noi investigaţii medicale, evoluţia sa fiind favorabilă. Şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru, susţine că "povestea" plimbatului bolnavilor între mai multe spitale se repetă de câţiva ani la Iaşi, adăugând că "până nu va muri un pacient în ambulanţă, probabil că lucrurile nu se vor rezolva favorabil".

"De ani de zile repetăm povestea domnului Lăzărescu, cu plimbatul între spitalele ieşene şi probabil până nu va muri un pacient în ambulanţă lucrurile nu se vor rezolva favorabil. Este dificil să asiguri asistenţă unui pacient politraumatizat în contextul în care nu ai un spital în care să existe toate specialităţile necesare rezolvării cazului", a spus medicul.

Ciuhodaru a mai spus că, pe lângă problemele create bolnavilor, în astfel de situaţii sistemul medical pierde inutil resurse, inclusiv prin blocarea ambulanţelor.

"Dacă ar exista o singură unitate medicală, care să preia aceste cazuri, ar fi mult mai bine", a afirmat medicul Ciuhodaru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: spitale ambulanta analize masina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close