Antena 3 CNN Actualitate Peste 1900 de români au fost victimele caniculei în ultimele 24 de ore

Peste 1900 de români au fost victimele caniculei în ultimele 24 de ore

Din cauza căldurii excesive, peste 1.900 de persoane din întrega țară au fost asistate în punctele de prim ajutor, în ultimele 24 de ore. Patru persoane au ajuns la spital.

Peste 1900 de români au fost victimele caniculei în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Facebook | Inspectoratul pentru Situații de Urgență
de Ioana Mircea    |    24 Iul 2022   •   13:41

Peste 1900 de persoane din România au fost victimele caniculei, în ultimele 24 de ore, a informat duminică, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Autoritățile au pus la dispioziție 3.277 de puncte de prim ajutor și hidratare operaționalizate la nivel național.

Potrivit IGSU, au fost asistate doar în ultima zi, 1.902 persoane, iar patru dintre acestea au fost transportate la unități spitalicești.

Totodată, din cauza temperaturilor ridicate la nivelul țării, pompierii militari au acționat pentru localizarea și stingerea a 209 incendii de vegetație, ce au afectat o suprafață totală de 891 hectare.

Mai mult, pompierii au desfășurat o misiune de transport privind distribuția de apă către zonele afectate și una de transport de apă menajeră.

În acest timp, autoritățile locale au efectuat 22 de misiuni dintre care, șase transporturi de apă potabilă, opt transporturi de apă menajeră și opt transporturi de apă pentru animale, au menționat reprezentanții I.G.S.U.

52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 45 avertismente și șapte amenzi, în cuantum de 8.000 lei au fost date în urma a 31 de controale și verificări de prevenire în scopul preîntâmpinării riscului de producere a incendiilor, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: canicula prim ajutor
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close