Antena 3 CNN Actualitate Dosarul pompierilor de la Colectiv, înapoi la DNA. Au început audierile

Dosarul pompierilor de la Colectiv, înapoi la DNA. Au început audierile

Dosarul pompierilor de la Colectiv, înapoi la DNA. Au început audierile
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mai 2016   •   11:08

Dosarul pompierilor din club Colectiv s-a întors la DNA. Este vorba despre dosarul în care sunt cercetați cei doi ofițeri ISU, Antonina Radu și Matei George, cei care au fost deja trimiși în judecată de procurorii DNA.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Militar București, dar Curtea de Apel a constatat că rechizitoriul nu a fost întocmit în mod legal, așa că a întors dosarul la DNA, iar procurorii anticorupție sunt obligați acum să reia cercetările și să refacă rechizitoriul.

În motivarea Curții Militare de Apel București se arată că procurorii DNA nu au manifestat suficient interes pentru identificarea tuturor victimelor și tuturor părților vătămate, erau trecute trecute, la momentul trimiterii în judecată, doar numele a 32 de persoane care au decedat în incendiul de la Colectiv, deși la acel moment muriseră deja 59 de persoane.

În plus, nu li s-ar fi comunicat tuturor rudelor faptul că se pot constitui părți civile și au mai fost constatate și nereguli privitoare la modul în care cei doi ofițeri ISU au încheiat contractul cu clubul Colectiv.

Acum sunt chemate și persoanele care ar fi trebuit întrebate de la bun început despre tragedia de la Colectiv.

Luni au fost audiate 10 persoane, astăzi încă 12 și audierile continuă și miercuri, conform reporterului Antena 3 Ionela Lucan.

 

×
Subiecte în articol: victime DNA colectiv morti raniti audieri martori
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close