Antena 3 CNN Actualitate Victimele erorilor din Justiţie. Magistraţii români au trimis după gratii zeci de oameni nevinovaţi, în ultimii ani

Victimele erorilor din Justiţie. Magistraţii români au trimis după gratii zeci de oameni nevinovaţi, în ultimii ani

05 Iun 2013   •   12:34

Magistraţii români au trimis la închisoare zeci de oameni nevinovaţi, în ultimii ani. Au fost judecaţi, băgaţi la închisoare pe nedrept şi eliberaţi după luni sau ani, doar prin hotărâri ale Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Victimele erorilor din Justiţie n-au primit nici măcar o scuză. Un prim exemplu al unei astfel de erori este cazul Jiga. Dan Jiga a fost arestat în 2002 pentru că ar fi primit 190.000 de dolari pentru a favoriza o societate comercială în cadrul unei proceduri de privatizare.

Arestarea sa preventivă a fost prelungită de mai multe ori, cumulând aproape 1 an. De fiecare dată, instanţele de judecată au considerat că lăsarea sa în libertate prezintă pericol pentru ordinea publică.

În ianuarie 2005, Dan Jiga a fost declarat vinovat de luare de mită şi abuz în serviciu, fiind condamnat la 5 ani de închisoare. Un an mai târziu a fost eliberat condiţionat.

În 2010, CEDO a constatat că instanţele au greşit şi menţinerea arstării nu se justifica într-un astfel de caz.
×
Subiecte în articol: CEDO

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close