Antena 3 CNN Actualitate Victimele gerului: Un argeşean şi o bihoreancă au murit din cauza frigului

Victimele gerului: Un argeşean şi o bihoreancă au murit din cauza frigului

Victimele gerului: Un argeşean şi o bihoreancă au murit din cauza frigului
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Dec 2010   •   14:23

Gerul a pus stăpânire pe toată ţara. Un bărbat din Argeş a murit marţi noapte din cauza frigului, după ce a dormit într-o magazie, fără nicio sursă de încălzire. În Bihor, o femeie de 87 de ani a murit la spital, unde fusese adusă cu hipotermine.

Fără casă şi părăsit de soţie şi copii, bărbatul din Argeş a rugat un sătean să-l găzduiască în magazia lui. Omul l-a avertizat că locul nu este încălzit, însă bătrânul nu a ţinut cont de asta. Deşi afară erau -10 grade Celsius, s-a culcat în locuinţa improvizată. Proprietarul l-a găsit pe bătrân a doua zi dimineaţă fără viaţă.

În comuna bihoreană Curtuişeni, o femeie de 87 ani a fost găsită căzută în casă, unde nu avea nicio sursă de căldură, ea fiind adusă de la domiciliu la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean din Oradea. După câteva ore, femeia a decedat.

Conducerea DSP Bihor a făcut un apel la autorităţile locale din judeţ să identifice spaţii de găzduire temporară a persoanelor fără adăpost, să dispună echipajelor Poliţiei Comunitare aflate în patrulare să îndrume aceste persoane către spaţiile încălzite, să pregătească unităţile spitaliceşti aflate în subordine pentru creşterea solicitărilor de servicii medicale ca urmare a temperaturilor foarte scăzute.

Şi în apartamentele din Iaşi este frig. Trei mii de locuinţe nu mai sunt încălzite după ce CET Iaşi a sistata alimentarea. Reprezentanţii CET Iaşi reclamă la rândul lor că au de încasat de la populaţie aproape 90 de milioane de lei şi se plâng că unitatea ar putea intra în colaps dacă nu încasează la timp banii.

 

×
Subiecte în articol: ger victime deces Argeş Bihor frig
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close