Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu: "Victimele de la Matei Balş au fost scoase din incendiu de un poliţist care se trata de COVID-19"

Adina Anghelescu: "Victimele de la Matei Balş au fost scoase din incendiu de un poliţist care se trata de COVID-19"

Jurnalista de investigaţii Adina Anghelescu a dezvăluit în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", moderată de Radu Tudor la Antena 3, date de ultimă ora despre incendiul produs la "Matei Balş". Un pacient poliţist de la serviciul de investigaţii criminale a ajutat cadrele medicale să evacueze 97 de pacienţi, înainte ca dezastrul să ia amploare.

Adina Anghelescu: "Victimele de la Matei Balş au fost scoase din incendiu de un poliţist care se trata de COVID-19"
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   19:55

Potrivit unor surse Antena 3, incendiul produs, vineri dimineaţă, la Institutul "Matei Balş", a fost provocat o defecțiune la instalația electrică. Angajați ai spitalului au declarat anchetatorilor că nu a existat nicio aerotermă acolo.

Institutul "Matei Balş" a avut 103 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

97 de pacienţi au fost evacuați prin efortul comun al cadrelor medicale și a mobilizării autorităților de urgență și transportați în siguranță către alte unități sanitare.

Printre salvatori se numără şi un pacient poliţist care a intervenit rapid şi a ajutat cadrele medicale să evacueze pacienţii.

"Pe unul dintre ei, care era la etaj internat tot cu COVID-19, care a fost externat astăzi de dimineaţă, poliţist de la serviciul de investigaţii criminale.

Am înţeles că prima lui intenţie a fost să se arunce pe geam dar şi-a dat seama că nu are sens, că fumul venea de jos şi era ilogic să facă acest demers.

Pe urmă în fracţiuni de secundă am înţeles că s-a alăturat medicilor şi asistentelor care voiau să salveze oamenii.

Şi el a ajuta foarte mult la cărarea pacienţilor. El a fost externat şi se află într-o stare mai bună", a spus Adina Anghelescu la Antena 3.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Primele imagini din saloanele distruse în incendiul de la Institutul Matei Balş

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close