Antena 3 CNN Actualitate Victimele Primului Război Mondial, comemorate la Bistriţa. Ponta: Azi e o zi specială pentru România

Victimele Primului Război Mondial, comemorate la Bistriţa. Ponta: Azi e o zi specială pentru România

Victimele Primului Război Mondial, comemorate la Bistriţa. Ponta: Azi e o zi specială pentru România
de S.T.    |    23 Aug 2014   •   21:26

Victimele Primului Război Mondial au fost comemorate astăzi la Bistriţa, în Parcul Eroilor.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au adus şi ei un omagiu militarilor căzuţi pe front şi au vorbit despre jerfa celor căzuţi pentru eliberarea de sub dominaţia nazistă. 

Azi e o zi specială pentru România pentru că, în urmă cu 70 de ani, pe 23 August 1944, Majestatea sa Regele Mihai şi România au trecut de partea forţelor binelui şi (România –n.r.) a adus tributul de sânge pentru eliberarea Transilvaniei, a Ungariei, a Slovaciei, a întregii Europe de sub ceea ce a fost coşmarul nazist. Cred că, de data aceasta poate am învăţat din lecţiile trecutului. Vreau să cred că, la o sută de ani, după acel an 1914, Europa ştie că pacea, înţelegerea, bunăstarea, toleranţa între toţi locuitorii Europei, între toţi cei care vor binele acestui continent şi al acestei ţări este de fapt soluţia pentru viitor. Vreau să mulţumesc pentru acest mesaj pe care Bistriţa îl transmite”, a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: Bistriţa Victor Ponta Liviu Dragnea
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close