Victor Alistar, membru CSM: „Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenii politici”

10 Iul 2019   •   14:17
Victor Alistar, membru CSM: „Consiliul Superior al Magistraturii nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenii politici” foto: captura Antena 3

Victor Alistar, membru CSM, îi răspunde acid președintelui, după ce Klaus Iohannis a cerut ca CSM să se ralieze la solicitările GRECO. 

„CSM nu se poate ralia demersurilor pe care le solicită oamenii politici. Este un lucru evident dacă ne uităm în Constituție, dacă ne uităm la regulile constituționale. În al doilea rând, un asemenea demers este în neconcordanță cu miile și sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se întâmplă în justiție. Este inadmisibil să consideri că o singură categorie profesională nu trebuie să se răspundă pentru greșelile care se realizează în exercitarea profesiei. În al treilea rând, trebuie să se înțeleagă foarte limpede că acest raport este un raport care transmite recomandări în materia combaterii corupției, iar dacă președintele dorește să își asume un rol activ să analizeze raportul Inspecției Judiciare și modul în care au fost urmăriți magistrații pentru diferite scopuri”, a declarat la Antena 3, Victor Alistar. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close