Antena 3 CNN Actualitate Victor Athanasie Stănculescu, îndrăgostit după gratii

Victor Athanasie Stănculescu, îndrăgostit după gratii

Victor Athanasie Stănculescu, îndrăgostit după gratii
09 Apr 2013   •   21:05

Generalul cu inima de gheaţă este îndrăgostit. Aflat la vârsta bunicilor, Victor Athanasie Stănculescu, a mărturisit, în exclusivitate pentru Observator, că-şi doreşte o felicitare de la iubita lui când va împlini 85 de ani.

O femeie care i-a fost aproape în anii de detenţie. L-a vizitat de 400 de ori în penitenciar şi îi scrie des scrisori de dragoste. Stănculescu are o pedeapsă de 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei.

„De ziua mea, pe 10 mai, îmi doresc o felicitare. Cea mai frumoasă felicitare din viaţa mea, scrie aşa: «Pentru un adevărat general al Armatei Române, Victor Atanasie Stănculescu». Eram în închisoare”, spune Stănculescu.

Amintirile dar mai ales iubirea îl ţin în formă de fostul general Stănculescu. Deşi se apropie de 85 de ani, el dovedeşte clar că dragostea n-are vârstă.

„La mulţi ani! Dacă eşti singur, voi fi umbra ta. Dacă vrei să plângi, voi fi umărul tău. Poţi pierde tot în această viaţă, dar amintirile niciodată”, citeşte Stănculescu dintr-o felicitare, trimisă de „cea care-mi face, de cinci ani, vizite in fiecare săptămână”.

Stănculescu nu vrut să dezvăluie identitatea celei care i-a pus inima pe jar şi îi dă dureri de inima în spatele gratiilor. 

La viaţa lui, generalul a făcut furori, printre reprezentantele sexului frumos. În 2006, când era în libertate s-a afişat la braţul unei femei mai tinere ca el cu trei decenii.

În decembrie '89, Stănculescu era unul din cele mai dure personaje ale Revoluţiei române. Acum vorbeşte deschis despre revoluţia inimii.

„După ce a murit soţia mea, cu care aveam 51 de ani de căsătorie, a fost cea care m-a ajutat să scap să nu mă duc după Popa, generalul Popa care s-a sinucis”, explică fostul general.

Victor Atanasie Stănculescu a cerut în ianuarie să fie eliberat pe motive medicale. Tribunalul Ilfov i-a respins cererea dar el poate face o nouă solicitare peste şase luni.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close