Antena 3 CNN Actualitate Victor Negrescu, încrezător în votul favorabil pentru aderarea României la spațiul Schengen

Victor Negrescu, încrezător în votul favorabil pentru aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, se declară încrezător că pe 2 decembrie, când va fi votul în Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez privind aderarea României la spațiul Schengen, parlamentarii vor da un vot favorabil: mai rămâne de convins Olanda.

Victor Negrescu, încrezător în votul favorabil pentru aderarea României la spațiul Schengen
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    16 Noi 2022   •   11:39

”Așa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, la inițiativa comisarilor social-democrați şi a comisarului social-democrat suedez, Ylva Johansson, se discută astăzi în Colegiul Comisarilor europeni despre concluziile pozitive ale raportului realizat de experții statelor membre şi ai executivului european privind îndeplinirea criteriilor de aderare la spațiul Schengen şi protejarea cu succes a frontierelor externe ale UE de către România. 

Comisarul Johansson va prezenta calendarul de aderare al României și va solicita executivului european să se implice direct în a convinge statele membre reticente. Ieri, spre exemplu, în coordonare cu eurodeputații PSD și președintele Marcel Ciolacu, doamna comisar a discutat cu parlamentarii suedezi, inclusiv cu cei reticenți, pentru a le explica de ce este necesară modificarea regulamentului Schengen, consecințele sale asupra extinderii şi de ce România merită să fie primită în zona de liberă circulație. 

Sunt încrezător că pe 2 decembrie, când vom avea votul în Comisia de Afaceri Europene din Parlamentul suedez privind aderarea României, parlamentarii vor da un vot favorabil pentru aderarea țării noastre. Rămâne doar guvernul de centru-dreapta din Olanda să mai fie convins. Spre deosebire de cei care ne atacă, împotriva intereselor României, ne implicăm şi în Olanda. Astăzi voi avea noi întâlniri cu parlamentari din Comisia de Afaceri Europene”, scrie Victor Negrescu pe o rețea socială.  

„Aşa cum am anunțat în urmă cu câteva zile, la inițiativa comisarilor social-democrați şi a comisarului social-democrat...

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 16 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: victor negrescu
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close