Ce scrie în manualul de istorie al elevilor de clasa a XI-a. Negrescu: ”Solicit public ME să revizuiască rapid manualele”

de Laura Dinu    |    26 Ian 2021   •   12:20
Ce scrie în manualul de istorie al elevilor de clasa a XI-a. Negrescu: ”Solicit public ME să revizuiască rapid manualele”

Europarlamentarul Victor Negrescu a postat pe o rețea socială o fotografie a unei pagini dintr-un manual de istorie de clasa a XI-a. Potrivit manualului, România urmează să adere la Uniunea Europeană.

”România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE.

Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

Un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației și mă angajez, ca împreună cu colegii mei din zona universitară și toți cei interesați, să începem să realizăm un suport de curs și un program de educație despre UE adaptat copiilor din ziua de astăzi”, scrie europarlamentarul Victor Negrescu pe o rețea socială. 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close