Antena 3 CNN Actualitate Victor Negrescu (PSD): "Guvernul a minţit că are un plan de redresare economică"

Victor Negrescu (PSD): "Guvernul a minţit că are un plan de redresare economică"

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, joi, că sumele pe care România va putea să le acceseze prin Planul de European de Redresare Economică au fost alocate pe baza unui algoritm matematic şi nu pe baza unor negocieri dintre reprezentanţii Executivului român şi cei ai Comisiei Europene.

Victor Negrescu (PSD): "Guvernul a minţit că are un plan de redresare economică"
de Claudia Popovici    |    26 Noi 2020   •   17:30

Negrescu spune că Guvernul a "minţit" până acum când a spus că are un plan naţional în acest sens. Mai exact, el spune că sumele pe care România va putea să le acceseze prin Planul de European de Redresare Economică au fost alocaţi pe baza unui algoritm matematic.

"Nu a negociat nimeni, nu s-a bătut nimeni, această alocare financiară, undeva la 30 miliarde de euro, a revenit României în baza unei formule matematice.

Şi trebuie spus că din această sumă jumătate sunt sub formă de împrumuturi şi trebuie rambursată, iar cealaltă jumătate ar urma să fie plătită într-un termen stabilit, din resursele naţionale, printr-o contribuţie eventual suplimentară, sau din taxe europene care ar urma să fie introduse. (...)

Negrescu: "Guvernul ne-a minţit”

 Actualul Guvern ne-a minţit în primăvară, spre vară, când, la un restaurant faimos din Bucureşti, a prezentat acel plan care, de fapt, nu era plan şi nu corespundea cerinţelor europene, ulterior au spus că vor prezenta unul, dar nu au făcut-o, au prezentat doar date, care nu corespundeau cerinţelor europene", a afirmat Negrescu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Negrescu reaminteşte că sectorul HoReCa nu beneficiază de sprijin, în ciuda unor măsuri de anunţate recent, măsuri care în alte state europene, "au fost demarate încă din prima fază a efectelor generate de pandemie şi deja au dus la efectul scontat", în timp ce, "la noi, abia acum anunţăm un potenţial plan".

Negrescu susţine că măsurile anunţate de Guvern nu sunt corelate cu nevoile adevărate din sectorul economic

"Anunţatele măsuri ale Guvernului privind sprijinirea sectorului economic sunt realizate cu întârziere şi fără o corelare reală cu nevoile adevărate din sectorul economic românesc", a afirmat europarlamentarul PSD.

Europarlamentarul spune că Programul multianual de finanţare presupune "un efort substanţial din partea României", multe dintre sume trebuind accesate în prima parte a perioadei de finanţare.

×
Subiecte în articol: PSD victor negrescu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O familie întreagă din Cluj a fost găsită fără viață, în curtea casei, lângă piscină
x close