Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș: Tun incredibil de patru miliarde de euro

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș: Tun incredibil de patru miliarde de euro

Victor Ponta acuză Guvernul Cioloș: Tun incredibil de patru miliarde de euro
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Dec 2016   •   13:26

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, la DCNews Live, despre corvetele și transportoarele pe care România le cumpără direct, fără licitație, din Olanda și Germania, prin Hotărâre de Guvern.

”Dacă eu, Ponta, prim-ministru, semnam să cumpăr patru corvete cu un miliard șase sute de milioane de euro, când am ofertă pe masă oficială cu 950 de milioane și produsă la Constanța. Identice, dar identice, știți cum, corvetele NATO nu sunt de șapte feluri. Deci dacă eu dădeam 1,6 miliarde unei firme olandeze, în loc să cumpăr cu 950 de milioane produse la Constanța, mă lega DNA-ul? Deci dl Cioloș face chestiile astea și pleacă la Bruxelles. În decembrie, o să fie la Bruxelles, o să vedeți”, a spus Victor Ponta, la DCNews Live.

Fostul premier a continuat: ”Știți ce se întâmplă cu cheltuielile militare? Noi șase ani nu mai facem cheltuieli militare. Deocamdată, Armata Română are o singură facilitate modernă: cele 12 F-16 pe care le-a cumpărat ăsta, Ponta, prietenul lui Putin, Erdogan. Noi altceva modern nu avem, decât cele 12 avioane F-16. Noi am stabilit în primul CSAT cu Klaus Iohannis, la propunerea Guvernului, că prioritatea României este să cumpere încă 12, pentru că așa scrie în obligația NATO, 24 de avioane. Am plecat de la guvernare, nu mai cumpărăm de la Trump niciun avion, în schimb cumpărăm patru nave olandeze și niște transportoare blindate din Germania.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close