Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Am identificat resursele necesare până la sfârşitul anului din încasări suplimentare

Victor Ponta: Am identificat resursele necesare până la sfârşitul anului din încasări suplimentare

Victor Ponta: Am identificat resursele necesare până la sfârşitul anului din încasări suplimentare
de S.T.    |    15 Oct 2012   •   22:29

Luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei", invitaţii lui Mihai Gâdea au fost preşedintele senatului, Crin Antonescu, primul ministru, Victor Ponta, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Vezi LIVE "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".


După ce a anunţat realocarea a 1,3 miliarde de lei pentru spitale şi o parte din pensii şi salarii, sectoare în care aceşti bani lipsesc, premierul Victor Ponta a precizat, la Antena 3, că sunt bani pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, pentru termoficarea în marile oraşe, precum şi pentru a acorda sprijin agricultorilor afectaţi de secetă.

"Am găsit soluţii. Avem în plus încasări suplimentare la buget în special de la ANAF, acolo unde mafia condusă de domnul Blejnar căpuşa practic încasările la bugetul statului, avem realocări din alte domenii, pentru că cei de la PDL sunt foarte supăraţi că le-am tăiat pe unde am găsit cheltuielile prevăzute pentru firmele lor de partid pentru acest an şi din venituri suplimentare", a afirmat Victor Ponta.

"România condusă de PDL şi de domnul Emil Boc (...) şi de Traian Băsescu în primul rând era o Românie în care spitalele începând cu 1 noiembrie nu mai aveau bani pentru medicamente, chiar mai devreme în unele cazuri, (...) o Românie în care locuitorii marilor oraşe, probabil pentru că au votat alţi primari decât de la PDL, urmau să îngheţe în case în această iarnă. (...) Din partea celor de la PDL am constatat, în afară de insulte - au utilizat toate epitetele împotriva noastră - nu a apărut un singur om care să spună că nu este adevărat, pentru că cifrele sunt evidente", a adăugat premierul Ponta.

"La educaţie am reuşit să avem banii pentru burse, la fiecare domeniu am încercat să punem bani, evident rămânând pentru anii următori cu importante datorii din trecut. Însă obligaţia noastră este nu doar să tragem de timp. (...) Noi guvernăm acum cu gândul la ceea ce facem în anul următor", a mai spus Ponta, luni, la Antena 3.

"Sunt convins că oamenii ne vor vota în data de 9 decembrie", a mai spus Ponta.


Întrebat dacă este afectat de "bombele cu ceas" pe care executivul le-a luat moştenire de la guvernarea PDL, Crin Antonescu, co-preşedintele USL, a declarat că se încearcă limitarea pagubelor şi că liderii Uniunii sunt uniţi în faţa atacurilor.

"Această gherilă teroristă (PDL-n.r.), în sens figurativ, are două subiecte mari: unul care mă vizează direct şi, altul, că USL-ul nu o să ţină. (...) Eu cred că nu e vreun dubiu în legătură cu soliditatea construcţiei pe care noi am făcut-o", a afirmat Crin Antonescu, luni, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close