Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Am încă încredere că vocea preşedintelui nu va prevala în faţa interesului României

Victor Ponta: Am încă încredere că vocea preşedintelui nu va prevala în faţa interesului României

Victor Ponta: Am încă încredere că vocea preşedintelui nu va prevala în faţa interesului României
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Sep 2014   •   13:29
Premierul Victor Ponta a comentat joi atitudinea preşedintelui Traian Băsescu, care a contestat propounerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european.

Ponta a spus că, în cazul în care România nu va primi "cel mai important portfoliu", care fusese negociat deja, va fi cel mai ruşinos moment pentru ţara noastră.

Premierul a arătat că atitudinea preşedintelui şi a opoziţiei este cel mai nefericit caz pe care îl cunoaşte şi este asemenea cazului lui Varujan Vosganian din 2006.

Victor Ponta a mai precizat că nicio altă ţară din cele 28 de state membre ale UE nu şi-a sabotat "în mod public şi cu atâta energie" interesul de a avea un portofoliu bun.

Primul ministru şi-a exprimat speranţa că vocea preşedintelui şi cea a liderilor opoziţiei nu vor prevala în faţa interesului României.


"Îmi pare rău că în 2006, exact pe aceeaşi filieră, în loc să primim un portofoliu economic pentru domnul Vosganian, am primit multilingvism. Sper să nu păţim la fel, după ce puteam să avem cel mai important portofoliu, tot din ţară să fie cerut în mod insistent ca România să nu primească nimic sau să primească un portofoliu cât mai slab, ca să fie folosit în bătălia politică internă", a mai spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că îşi doreşte ca în 2019, când România ar trebui să preia preşedinţia în exerciţiu a Uniunii Europene, să aibă preşedinte, prim-ministru şi lideri ai opoziţiei "într-adevăr cu capul pe umeri şi cu mintea la ei când tratează problemele Europei".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta comisar european
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close