Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Când a trebuit să detensionăm o situaţie importantă pentru ţară, am ales să plec din funcţie

Victor Ponta: Când a trebuit să detensionăm o situaţie importantă pentru ţară, am ales să plec din funcţie

Victor Ponta: Când a trebuit să detensionăm o situaţie importantă pentru ţară, am ales să plec din funcţie
14 Aug 2018   •   17:57

Victor Ponta a declarat marţi, la Suceava, că a dezavuat reacţia autorităţilor statului la protestele din 10 august şi consideră că o soluţie pentru detensionarea ''unei situaţii importante pentru ţară'' o reprezintă demisia premierului, aşa cum el a făcut-o atunci când a fost prim-ministru.

''Am trăit împreună cele mai violente confruntări din perioada mineriadelor, de 27 de ani încoace. E ceva ce nu trebuie ignorat, cum am ajuns după 27 de ani la violenţă, cum am reuşit să facem în anul Centenar ca români angajaţi ai statului român să se lupte cu alţi români. (...) Cel mai simplu lucru e să sari la bătaie. Dacă eşti deştept şi dacă eşti responsabil, atunci când ai puterea, ai grijă să nu se întâmple lucrul ăsta. (...) Patru ani ca prim-ministru am reuşit să gândim lucrurile în aşa fel încât să nu vedeţi în spital niciun jandarm, să nu vedeţi în spital niciun protestatar, deşi am avut destule momente dificile. (...) La fel de mândru sunt în continuare că atunci când s-a pus problema să detensionăm o situaţie importantă pentru ţară am ales să plec eu din funcţie. Cred că asta trebuie să facă un om politic care e interesat de altceva decât de scaunul propriu'', a spus Ponta.

În opinia lui, ministrul de Interne, Carmen Dan, şi Liviu Dragnea au premeditat evenimentele din Piaţa Victoriei, iar ''huliganii'' din galeriile de fotbal, care s-ar fi aflat printre protestatari, ar fi putu fi opriţi, deoarece Poliţia are evidenţa acestora.

''Salut faptul că huligani care vin la manifestări paşnice să se bată cu poliţia sunt sancţionaţi. (...) Înţeleg că e vorba de fiecare dată de aceeaşi oameni din galerii de fotbal (...). Există o lege care îi impiedică pe aceşti huligani să participe la partide de fotbal. (...) Poliţia ştie exact cine sunt acei oameni (...). Sunt convins, în urma a tot ceea ce am văzut, că a existat o premeditare din partea ministrului de Interne, doamna Carmen Dan, din partea lui Liviu Dragnea şi a consilierilor săi. (...) Din '91 n-a incendiat nimeni clădirea Guvernului, dar dacă vrei să creezi şi să provoci, atunci dai ordine foarte dure şi exagerate'', a afirmat Ponta.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Victor Ponta carmen dan centenar
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close