Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta consideră că revenirea lui Lucian Duţă poate împiedica buna funcţionare a CNAS

Victor Ponta consideră că revenirea lui Lucian Duţă poate împiedica buna funcţionare a CNAS

Victor Ponta consideră că revenirea lui Lucian Duţă poate împiedica buna funcţionare a CNAS
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   15:43

Revenirea lui Lucian Duţă, o persoană care este cercetată penal, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate poate împiedica buna funcţionare a insistituţiei, consideră premierul Victor Ponta, într-un comunicat al Guvernului României.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Conducerea CNAS este de părere că numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei este „o gafă" a Administraţiei Prezidenţiale, „specifică organizaţiilor mafiote", şi ameninţă că, până la retragere acesteia, Consiliul de Administraţie nu se va întruni.

Lucian Duţă crede că reacţia conducerii CNAS după numirea lui în Consiliul de Administraţie arată că cineva, probabil, se teme de votul său, de faptul că ar putea identifica de ce nu a fost finalizat proiectul cardului naţional de sănătate, precizând că votul lui este doar unul din şapte în CA.

Într-o declaraţie oferită joi agenţiei Mediafax, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a  spus că, indiferent cine se află la conducerea CNAS, instituţia trebuie să funcţioneze normal, întrucât ea deserveşte interesele pacienţilor, iar relaţiile instituţionale trebuie rezolvate fără exagerări.

De asemenea, Nicolăescu a precizat că, probabil, preşedintele Traian Băsescu ar trebui să explice raţiunile care fundamentează decizia de numire a lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Lucian Duta CNAS
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close