Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, despre Roşia Montană: Proiectul va pica în Parlament

Victor Ponta, despre Roşia Montană: Proiectul va pica în Parlament

Victor Ponta, despre Roşia Montană: Proiectul va pica în Parlament
de S.T.    |    09 Sep 2013   •   14:06

Proiectul Roşia Montană va pica cel mai probabil în Parlament, dă de înţeles premierul Victor Ponta.

Ponta a anunţat că va avea o întâlnire cu Crin Antonescu, pentru ca proiectul să ajungă pe ordinea de zi şi să fie respins.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că "proiectul Roşia Montană trebuie respins", apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

"Am văzut declaraţia. Cred că proiectul este închis. Nici în PSD nu eram foarte clar într-o direcţie. Vreau să mă asigur că domnul Antonescu pune pe ordinea de zi proiectul. Se respinge. La fel va fi şi la Cameră. Eu ca prim-ministru trebuie să găsesc alte soluţii pentru investiţii străine şi creare de locuri de muncă", a spus Victor Ponta.

Parlamentul a decis să nu mai convoace Birourile Reunite, unde trebuia să se discute despre comisia specială pentru Roşia Montană.


Premierul Victor Ponta a reamintit că Executivul a aprobat proiectul privind Roşia Montană şi l-a transmis Parlamentului pentru că astfel Guvernul nu mai poate fi dat în judecată de către Gold Corporation.

"Ce era esenţial pentru mine era ca acest vot să se dea în Parlament, pentru că vor există procese şi nu vrem ca Guvernul să fie responsabil pentru nişte contracte şi nişte angajamente pe care şi le-a luat domnul Băsescu", a spus Ponta.

Întrebat dacă Guvernul ar fi ferit de procese, urmare a respingerii proiectului în Parlament, Ponta a spus: "Oricum vom avea procese, însă, repet, nu vreau ca eu personal sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Vreau ca Parlamentul, iată, să decidă. Au decis liderii politici şi trebuie dat votul pentru ca să închidem această procedură".


×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close