Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: E dezastru în agricultură. În șase luni, s-a distrus ce am construit în trei ani

Victor Ponta: E dezastru în agricultură. În șase luni, s-a distrus ce am construit în trei ani

Victor Ponta: E dezastru în agricultură. În șase luni, s-a distrus ce am construit în trei ani
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Iun 2016   •   16:03

Fostul premier Victor Ponta a calificat miercuri domeniul agriculturii drept un dezastru, susţinând că în ultimele şase luni s-a distrus tot ceea ce a construit cabinetul condus de el timp de trei ani. scrie Agerpres.

'E un dezastru în agricultură. După ce timp de trei ani am reuşit să câştigăm pariul cu agricultura, în sensul de a plăti subvenţii la timp, de a avea creştere pe zona de agricultură, de a avea balanţă comercială pozitivă, în 2015 deodată, pur şi simplu, s-a distrus - în şase luni - ce am reuşit în trei ani. Din punctul ăsta de vedere, evident că domnul Cioloş trebuie să găsească o altă persoană competentă şi capabilă să conducă Ministerul Agriculturii. Din punct de vedere politic, vă reamintesc că în 2012, în programul politic al Guvernului, eu mi-am asumat un lucru pe care cred că şi-l asumase şi domnul Boc şi domnul Ungureanu şi cred că orice prim-ministru şi-l asumă şi anume acela de a respecta Parlamentul, pentru că, până la urmă, Guvernul este supus Parlamentului', a declarat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Citiți și: Moţiunea împotriva ministrului Agriculturii, adoptată. Gorghiu: Când trece o moțiune, ministrul trebuie schimbat

Potrivit acestuia, chiar dacă Constituţia nu cere obligatoriu demiterea unui ministru faţă de care a trecut o moţiune, 'buna practică şi respectul faţă de Parlament' arată că trebuie schimbat.

'Când se întâmplă o situaţie catastrofală, cum a fost azi, când 11 parlamentari l-au susţinut pe ministru, aţi văzut că şmecherii de liberali s-au dat deoparte. Ei s-au abţinut, deci nu l-au susţinut pe ministru, ca să nu-i înjure fermierii şi ceilalţi, nici n-au votat contra ca să nu dea satisfacţie PSD-ului. Dar ei s-au abţinut, au fost aşa ca o societate civilă, nu ca politicieni, de aia îi bate societatea civilă la alegeri. Deci eu cred că domnul Cioloş are o singură variantă, una singură, nu mai multe - de a venit urgent pentru ministrul Agriculturii cu o persoană capabilă măcar să nu mai producă dezastru din aceste şase luni şi să păstreze sau să salveze ceea ce noi am reuşit timp de trei ani - şi anume un sector fundamental al României, care a fost pe plus în ultimii trei ani şi care deodată a devenit pe minus', a subliniat deputatul PSD.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată 'Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă', iniţiată de PSD şi ALDE, a fost adoptată miercuri de plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 189 de voturi 'pentru', 11 'împotrivă' şi 89 de abţineri.

Moţiunea a fost dezbătută de deputaţi în urmă cu trei săptămâni, la discuţiile din plen fiind prezent şi ministrul Achim Irimescu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close