Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Există susţinerea Casei Albe pentru eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru români

Victor Ponta: Există susţinerea Casei Albe pentru eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru români

Victor Ponta: Există susţinerea Casei Albe pentru eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru români
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    21 Mai 2014   •   14:09

Nu doar România consideră că e important să fim aliaţi strategici ai SUA, ci şi America este de aceeaşi părere, a spus Ponta, miercuri, după întâlnirea cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

"Prin prezenţa aici (a lui Joe Biden-n.red.) şi printr-o vizită extinsă, mesajul a fost că România alături de Polonia sunt pilonii strategici ai parteneriatului cu Statele Unite ale Americii", a declarat Ponta, în direct, la Antena 3.

"România este importantă pentru noi şi vom avea parteneri pe care ne bazăm în continuare(...). E vorba despre pragmatism şi seriozitate a relaţiilor care nu depind de un om, ci depind de modul în care noi toţi ne comportăm în această relaţie", a adăugat premierul.

Potrivit acestuia, vicepreşedintele SUA, Joe Biden, "a venit în locul potrivit, la momentul potrivit".

Victor Ponta a declarat, în exclusivitate la Antena 3, că există susţinerea Casei Albe pentru eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru români.

Ponta a afirmat că decizia finală ţine însă de un joc politic.

"Trebuie să ne folosim şi noi toată influenţa şi prietenii din Congres, în special pe partea republicană, pentru existenţa ambelor partide ca România să beneficieze de ceea ce beneficiează multe ţări europene, şi anume scutirea sistemului de vize", a declarat premierul Victor Ponta.

Bulgaria, Cipru, Croaţia, România şi Polonia sunt singurele ţări UE ai căror cetăţeni au nevoie de vize pentru a călători în SUA.

Citeşte şi:

"Noi suntem gata să asigurăm ajutorul necesar pentru dezvoltarea conductelor petrolifere din România". Declaraţiile lui Biden şi Ponta după întâlnirea de la Palatul Victoria



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Joe Biden vize SUA Casa Alba
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close