Antena 3 Actualitate Victor Ponta: Firmele responsabile de scandalul cărnii de cal să plătească

Victor Ponta: Firmele responsabile de scandalul cărnii de cal să plătească

de S.T.    |    11 Feb 2013   •   14:51
Victor Ponta: Firmele responsabile de scandalul cărnii de cal să plătească
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Ministrul Agriculturii şi celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu vor solicita în numele României ca firmele vinovate de scandalul cărnii de cal, "din Franţa, Luxemburg sau altă parte", să răspundă direct, deoarece România nu trebuie tratată ca "suspectul de serviciu", a afirmat premierul Ponta.

Acesta a precizat, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Agriculturii, alături de ministrul de resort, Daniel Constantin, şi comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, că din toate verificările efectuate de către autorităţile de la Bucureşti rezultă că nu există niciun fel de încălcare a regulilor europene de către firme din România sau pe teritoriul României.

  
România va fi decredibilizată pentru "mulţi ani" dacă se vor constata "nereguli la expeditor", a declarat, duminică, preşedintele Traian Băsescu, comentând problema importurilor de carne de cal posibil din România în Marea Britanie.

Legea din România care ar fi de vină pentru vânzarea frauduloasă de carne de cal. Ce ipoteză şocantă prezintă publicaţiile britanice


Guvernul francez va organiza luni seara o reuniune de criză cu specialiştii din industria cărnii, a anunţat duminică anturajul ministrului pentru Consum, în timp ce scandalul cărnii de cal utilizate în preparate congelate ia amploare, relatează AFP.
   

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close