Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Guvernul renunţă la mini-recensământ. Poate reuşim să o scoatem pe Elodia de pe listele electorale

Victor Ponta: Guvernul renunţă la mini-recensământ. Poate reuşim să o scoatem pe Elodia de pe listele electorale

Victor Ponta: Guvernul renunţă la mini-recensământ. Poate reuşim să o scoatem pe Elodia de pe listele electorale
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Aug 2012   •   14:29

Guvernul a renunţat la mini-recensământ. Premierul Victor Ponta consideră că ar putea apărea rezultate false. Guvernul se teme un eventual boicot din partea edililor.

Premierul Ponta a cerut miniştrilor implicaţi să verifice rapid, prin "mijloace administrative", dacă pe listele electorale permanante s-au aflat la data referendumului şi persoane decedate sau fără cetăţenie. Prim-ministrul a arătat că un "mini-recensământ" nu mai poate fi organizat doarece "boicotul" continuă.

Potrivit lui Victor Ponta, judecătorii Curţii Constituţionale nu au cerut Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci "listele electorale permante actualizate conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000".

"Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premierul a mai precizat că deplânge faptul că tocmai Traian Băsescu exercită presiuni asupra Curţii Constituţionale şi a făcut din nou apel pentru încetarea acestor presiuni.





×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close