Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Le-am promis minerilor că vor fi ascultaţi

Victor Ponta: Le-am promis minerilor că vor fi ascultaţi

Victor Ponta: Le-am promis minerilor că vor fi ascultaţi
de S.T.    |    15 Sep 2013   •   21:25
Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Premierul a vorbit la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" despre vizita sa la Roşia Montană.

Întrebat când şi de ce a luat decizia de a merge la Roşia Montană, premierul a răspuns: Am fost înştiinţat în fiecare zi de către autorităţile locale despre faptul că ceea ce părea iniţial un proces obişnuit s-a prelungit.

"Am aflat că minerii intenţionează să rămână în subteran, deşi erau într-o stare de sănătate destul de precară. Au cerut să vină cineva de la Bucureşti să-i bage şi pe ei în seamă. Cred că am făcut un lucru bun, pe care oamenii îl aşteptau. Nu doar am coborât, dar le-a spus că şi ei contează pentru România(...). Faptul că mâine începe şcoală şi că urmau să-şi petreacă încă nişte zile în subteran, am considerat că merita, dacă vreţi, drumul până acolo", a adăugat Victor Ponta.

Premierul a declarat că le-a promis minerilor de la Roşia Montană că "acea Comisie specială pe care o face Parlamentul se va deplasa şi la Roşia Montană".

"Le-am promis că ei vor fi ascultaţi, aşa cum vor fi ascultaţi şi cei care sunt împotriva proiectului", a mai spus Ponta, duminică seară, la Antena 3.

Premierul a spus că doreşte să discute şi cu protestatarii din Piaţa Universităţii.

"Nu s-au manifestat nişte lideri care să-i reprezinte pe cei din Piaţa Universităţii, însă eu am vorbit de multe ori şi am participat la dezbateri legat de Roşia Montană. Cred că locul ideal într-o democraţie nu e nici în mină închis, nici pe stradă. Cred că locul este într-un for de dezbateri", a declarat premierul.

El a spus că îi va contacta pe deputatul Remus Cernea, pe preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, ca aceştia să-şi argumenteze punctul de vedere împotriva proiectului. "Vreau să vorbesc cu ei, vreau să discutăm despre ce altă variantă ar exista, ce facem cu oamenii de acolo. Da, îmi doresc foarte mult (dialog cu reprezentanţii celor care se opun proiectului - n.r.) şi nu cred că există o soluţie în care îi exclud pe unii sau pe alţii", a punctat premierul.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov, au loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Urmăreşte AICI înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close