Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Mandatul procurorului-şef al DNA a expirat, cel al şefului DIICOT se încheie în 2013

Victor Ponta: Mandatul procurorului-şef al DNA a expirat, cel al şefului DIICOT se încheie în 2013

Victor Ponta: Mandatul procurorului-şef al DNA a expirat, cel al şefului DIICOT se încheie în 2013
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Sep 2012   •   17:57

Mandatul procurorului general al României, Laura Codruţa Kovesi, expiră pe 1 octombrie, cel al procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, deja s-a încheiat, iar al şefului DIICOT, Codruţ Olaru, expiră în 2013, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta.

"Din păcate nu doar jurnalişti, am văzut că şi oameni politici cu experienţă, cum e domnul Blaga, încurcă puţin lucrurile. Mandatul procurorului-şef al DNA, domnul Morar, a expirat dacă nu mă înşel în primăvară şi în acest moment domnia sa ocupă funcţia cu delegaţie. Mandatul doamnei Kovesi expiră la 1 octombrie. (...) Obligaţia pe care eu mi-am asumat-o în numele Guvernului României, în faţa Comisiei Europene, a domnului Barroso, este clar scrisă, aveţi cele 11 faimoase puncte. Ministrul Justiţiei, împreună cu CSM, va avea o procedură transparentă de propunere de noi şefi după care preşedintele României, evident, semnează sau acceptă sau nu aceste propuneri. De ce spun lucrul ăsta, în primul rând pentru că nu se schimbă nimeni, e vorba despre mandatele care se termină", a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, unde a participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale USL.

De asemenea, Ponta a mai menţionat că, din poziţia de prim-ministru, nu are nicio implicare legală în acest sens, atribuţiile aparţinând ministrului Justiţiei.

"Eu am fost şi sunt partenerul preşedintelui Comisiei Europene, dar ministrul Justiţiei este cel care are atribuţii în acest domeniu - să propună către CSM, CSM să avizeze - după care preşedintele acceptă sau nu aceste propuneri. Dacă e vorba de mandate - mandatul procurorului şef al DNA a expirat, al doilea şi ultimul, iar mandatul doamnei Kovesi expiră pe 1 octombrie. Am văzut că domnul Blaga vorbea ceva de 2013, cred că a făcut o confuzie. Mandatul şefului DIICOT, domnul Olaru, expiră într-adevăr în 2013", a explicat şeful Executivului.





×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close