Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: NU e scandal din cauza Codului Rutier

Victor Ponta: NU e scandal din cauza Codului Rutier

Victor Ponta: NU e scandal din cauza Codului Rutier
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    03 Oct 2013   •   12:19

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu există niciun scandal în USL pe tema noului Cod Rutier, ci doar dezbateri intense pentru a găsi cele mai bune soluţii la modificarea legii.

"Nu e scandal din cauza Codului Rutier. Am lucrat cu ministrul Stroe, am stat două ore, dar n-am reuşit să finalizăm aceste modificări. Sunt chestiuni pe care nu ai cum să le rezolvi într-o săptămână, dacă erau soluţii pe care să le putem aplica de a doua zi, mergeam pe varianta Ordonanţei de urgenţă, pentru că ea se aplica imediat. Fără aceste soluţii tehnice, blocăm tot sistemul", a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a cerut câteva modificări importante, una dintre ele fiind suspendarea permisului auto până la hotărârea instanţei în cazul şoferilor care accidentează mortal alte persoane.

De asemenea, Victor Ponta vrea ca în noul Cod Rutier să se regăseacă informaţii despre traseul banilor încasaţi din amenzi care se duc la bugetul autorităţilor locale. 


Marţi, Guvernul a amânat aprobarea noului Cod Rutier. Noul cod rutier a fost controversat încă de la debutul stadiului de proiect. Senatorii au dezbătut nivelul concentraţiei de alcool din aerul expirat în cazul şoferilor, cuantumul amenzilor rutiere, dar şi disciplina în trafic. 
 
Noul Cod Rutier va fi dezbătut în următoarea şedinţă de Guvern.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close