Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, o primă victorie în instanță. Magistrații au modificat condițiile controlului judiciar

Victor Ponta, o primă victorie în instanță. Magistrații au modificat condițiile controlului judiciar

Victor Ponta, o primă victorie în instanță. Magistrații au modificat condițiile controlului judiciar
10 Sep 2016   •   09:06

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Victor Ponta să rămână sub control judiciar, însă judecătorii i-au ridicat fostului premier interdicţia de a face declaraţii în spaţiul public despre dosarul său, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Decizia este definitivă.

Victor Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploieşti într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Marţi, procurorii l-au anunţat pe Victor Ponta că a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi deputatul Sebastian Ghiţă, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, fiind şi el plasat sub control judiciar.

DNA susţine că Ponta, în calitatea de preşedinte al PSD, şi-a folosit autoritatea pentru ca Sebastian Ghiţă să fie desemnat drept candidat într-un colegiu electoral în care formaţiunea sa să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida.

"Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian", precizează DNA.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta DNA

Antena 3 CNN

Antena 3 devine Antena 3 CNN | Moment istoric pe piaţa media din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close