Victor Ponta participă la şedinţa CSAT. Este prima întâlnire Ponta - Băsescu după referendum

de A.M.P    |    26 Sep 2012   •   16:46
Victor Ponta participă la şedinţa CSAT. Este prima întâlnire Ponta - Băsescu după referendum Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că va participa la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), convocată de preşedintele Traian Băsescu, aceasta fiind prima întâlnire dintre premier şi preşedinte după referendumul de demitere a lui Băsescu.

Şedinţa CSAT a fost convocată de către preşedintele Traian Băsescu pentru a se discuta achiziţia de avioane de vânătoare. Potrivit unor surse, în CSAT s-ar putea discuta şi despre privatizarea Oltchim.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat duminică, la un post de televiziune, că achiziţia avioanelor multirol F-16 din Portugalia se va face potrivit unui plan stabilit anterior, care respectă directivele UE, informează Mediafax.
   
Şedinţa CSAT de joi are pe agendă, printre altele, strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene şi privatizarea CFR Marfă, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.
   
Astfel, în şedinţa CSAT condusă de preşedintele Traian Băsescu, care va avea loc începând cu ora 11.00, la Palatul Cotroceni, vor fi discutate ca teme strategia pentru refacerea credibilităţii României, starea Armatei României, demersurile întreprinse pentru iniţierea programului Avion Multirol al Forţelor Aeriene, evaluările privind ameninţările la adresa securităţii naţionale.
   
De asemenea, comunicatul Preşedinţiei precizează că vor fi ca teme pe ordinea de zi a şedinţei CSAT şi "procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurenţei nr. 21/1996 cu modificările şi completările ulterioare", precum şi "proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă ?C.F.R. Marfă? S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru implementarea acesteia".
   
Vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria) reprezintă ultima temă anunţată de comunicatul Preşedinţiei, care precizează însă că "în cadrul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională".


x close