Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Îl propun pe Mircea Duşa premier interimar

Victor Ponta: Îl propun pe Mircea Duşa premier interimar

Victor Ponta: Îl propun pe Mircea Duşa premier interimar
04 Noi 2015   •   14:07

Premierul Victor Ponta spune că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt Guvern,  ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar. 

"Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie", a declarat premierul demisionar Victor Ponta.

Reacţia lui Mircea Duşa după ce a fost propus pentru funcţia de premier interimar

Întrebat când a luat această decizie şi dacă s-a consultat cu miniştrii, Ponta a spus că aseară a vorbit cu Oprea şi cu alţi miniştri care l-au susţinut şi cărora le-a spus că aceasta este decizia corectă.

"Le-am spus că asta este decizia corectă pentru că în ţară este o stare de tulburare, de incertitudineşi că este păcat să stricăm ce am făcut bun până acum. Noi suntem o echipă guvernamentală, o echipă de coaliţie şi era normal să luăm o asemena decizie. (...). Problemele nerezolvate le va rezolva viitorul premier", a conchis Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale. Ponta consideră că supărarea cetăţenilor nu trebuie să degenereze în violenţă stradală, de aceea demisia Guvernului este cea mai oportună soluţie.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat astăzi, la Parlament, că demisia lui Victor Ponta "este un gest al unui politician responsabil".×
Parteneri
Procurorii au deschis dosar pentru omor la Spitalul Sf. Pantelimon din București
x close